Как да падаме правилно при ски

0
 

Сподели

Shares

Ако карате ски и попаднете в ситуация, в която трябва да реагирате бързо, за да се предпазите от травми, съветите на скиора Tommy Biesemeyer може да си от полза.

Как да падаме правилно при ски

Don’t panic!
Опитайте се да се отпуснете. Да останете спокойни, в самоконтрол, може да е последното нещо, с което умът ви да иска да се занимава когато нещата отиват на зле. Паниката обаче на никого на помага. Напрягането на мускулите увеличава шанса от нараняване. Ако сте отпуснати, вашите мускули и сухожилия ще могат да се движат естествено, а в идеалния случай – по начин, който ще ви помогне да избегнете катастрофата.

Не закантвайте рязко и необмислено
Ако вече сте полетяли извън мястото за каране, но без риск от сблъсък, по-добре не закантвайте рязко и необмислено. Ако се опитате да закантите рязко при голяма скорост с идеята да се забавите, рискувате да скъсате сухожилие или друго нараняване на коленете.

Падане с краката надолу
Стремете се краката ви да сочат посоката на склона, ако паднете със ските. Така ще предпазите главата си от удари, ще имате по-голям контрол над посоката, в която се движите и ще избегнете кълбетата надолу.

Не падайте върху малка площ от тялото
В стремежа си да използваме „спирачка“ при падането, често правим грешката да протягаме ръце в последния момент. Това обаче е неправилно и може да доведе до травми. Ако тежестта на цялото тяло с добавка скорост, се поемат от една точка (ръка, длан), има голям риск от травма, дори счупване. Трябва да се стремите да поемете удара по-добре разпределно, върху по-голяма площ от тялото си.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.