Enable Passion: да прекосиш Атлантическия океан с кайтсърф

0
 

Сподели

Shares

На 20 ноември екип от шест състезатели започна голямото атлантическото кайт предизвикателство – Enable Passion. Тяхната мисия е да прекосят Атлантическия океан с кайтсърф.

Enable Passion

Кайтсърфистите се редуват, като всеки е във водата по 4 часа на ден (2 през деня и 2 през нощта), заформяйки 24-часови непрестанни сесии. Екипът е ескортиран от катамаран, на който могат да си почиват кайтистите между сесиите.

Enable Passion трябва да прекоси Южния Атлантик по маршрут започващ от Канарските острови (Фуертевентура) и финиширащ в Карибския басейн. Кайтсърфистите се очаква да преминат общо около 6000 километра за 2-3 седмици. Финалът се планира да бъде в периода между 7 и 15 декември в зависимост от метеорологичните условия.

Enable Passion

Enable Passion: „Нашата мисия е да вдъхновим повече хора да се стремят към мечтите си, колкото и далечни да изглеждат те.“

В момента кайтсърфисте се движат по план и се намират в близост до Канарските острови. Имат леко забавяне заради променливи ветрове. Един от тях вече беше съпроводен от делфин.

Ако искате да проследите кайт предизвикателството, можете да го направите чрез сайта на Enable Passion.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.