Джетман прелетя над Фуджи със самоделно крило

0
 

Сподели

Shares

Швейцарският авантюрист Ив Роси, известен още като Летящия човек и Джетман, прелетя с джет-костюм (джетпак) над емблематичния японски връх Фуджи. Костюмът, с който Роси профуча два пъти над върха, е изобретен и конструиран самоделно от него. За да изпълни полета си, Ив трябваше да скочи от хеликоптер със скорост 300 км/ч, след което да стабилизира до средна скорост 200 км/ч. Това беше първият му полет в Азия.

Джетман

Ив Роси след полета: „Чувствах натиск отвсякъде. Това беше вълшебен момент. Сливането на човек и аеродинамика!“

Костюмът на Ив е твърдо крило, изработено от карбон кевлар и снабдено с четири двигателя.

Ив Роси е пилот и бивш военен от швейцарските въздушни сили. Работил е в гражданската авиация. Той е известен с изобретението си джетпак – крила от въглеродни нишки, дълги 2.5 метра и снабдени с малки двигатели на керосин. За да може да лети с изобретението си, без да пострада от горещината на изгорелите газове, Роси използва устойчив на висока температура защитен костюм.

Джетман прелетя над Фуджи със самоделно крило

През 2011 г. Ив Роси прелетя над Гранд каньон със своя самоделен костюм, а по-късно същата година направи невероятна каскада над Алпите с 55-килограмово крило и скорост 300 км/ч. Миналата година Роси летя „рамо до рамо“ заедно с пътническия самолет Douglas DC-3.

След полета си над Фуджи, 54-годишният Роси сподели, че усещането да гледа вулкана от въздуха е било като да попаднеш в дланите на великанска ръка. Въпреки многото си екстремни, и дори експериментални изпълнения, Ив сподели, че полетът му в Япония не може да се сравни с нищо правено от него досега.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.