Нов проект за създаване на национална велосипедна мрежа

0
 

Сподели

Shares

Нов проект за създаване на национална велосипедна мрежа

Сдружение Велоеволюция стартира работа по проект „Национална велосипедна мрежа”, чиято основна цел е създаването на национална мрежа от велосипедни организации във всички големи градове на страната. Срокът за реализирането на този проект е в рамките на 14 месеца.

„Национална велосипедна мрежа” цели създаване на мрежа от ангажирани велосипедни организации в големите градове на страната и изграждането на мотивирани групи за работа по решаването на проблеми от местно и национално значение, които засягат развитието на велосипедния транспорт.

Проектът ще стартира с провеждането на редица срещи на местно ниво с екипа на сдружение Велоеволюция, а в средата на лятото ще бъде проведена и национална среща – сбор на всички организации, заявили желание да бъдат част от Националната велосипедна мрежа. Там организациите ще имат възможност да се запознаят, да обменят опит, да се комуникира и развие необходимостта от мрежа между велосипедните организации с възможност за реакции на национално ниво. Ще се проведат и обучения за прилагане на методология за безопасно градско велосипедиране.

За да има ефективна комуникация между отделните организации, които ще се включат в Националната велосипедна мрежа, ще се изгради комплекс от онлайн инструменти за комуникиране и споделяне на информация, които ще са в услуга на организациите. Малка част от тях включват изграждането на подсайтове към този на сдружение Велоеволюция, RSS новини, гуугъл групи, мейлин листи, форум, дроп бокс и други.

Заедно с партньорите си от велоклуб „Устрем”, Велоеволюция ще разработят методология за безопасно придвижване с велосипед в градска среда и ще разпишат кратко ръководство за нейното прилагане.

Актуална информация за развитието на проект „Национална велосипедна мрежа” ще може поетапно да бъде намирана на сайта на сдружение Велоеволюция – velobg.org.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.