Екстремно театрално преживяване в сетивния лабиринт “ТЕRMINAL ∞”

0


Дата на събитието: 19.11.2013

Сподели

Shares

ТЕRMINAL

От 19 ноември до 19 декември в BULGARIA MALL ни очаква екстремното театрално преживяване на Театър на Сетивния Лабиринт “ТЕRMINAL ∞”.

В света на плътната материя и линейното време, на установените идентичности и предзададените социални роли, се отваря портал, който преобръща представите ни за реално и нереално, за Тук и Сега, за Аз и Ти. Портал, в който паралелно съществуват безкрайно много възможности за проявление и игра, където можеш да пренапишеш сценария на собствената си действителност и да се случиш наново.

Границите между световете са размити и пропускливи в множество посоки. Докъде ще стигнеш зависи единствено от твоето въображение. Гравитацията се сгъстява, време е за тръгване.

Предстои ти пътуване из вътрешните Лабиринти от спомени, интуиции, съмнения и съновидения. Не може да тръгнеш с много багаж, затова избери най-важното. Последно повикване за всички, решили да преминат през „ТЕРМИНАЛ ∞”.

Представленията на тазгодишното издание на Театъра на Сетивния Лабиринт – „ТЕРМИНАЛ ∞” ще се случат между 19 ноември и 19 декември в BULGARIA MALL.

Както винаги, е необходимо предварително запазване на място на тел: 0889 55 20 60 и закупуване на билет.

Цена на билета: 30 лв.

Датите на представленията са следните:
19, 21, 22, 24, 25, 27, 28, 30 ноември и 
1, 3, 5, 9, 14, 15, 17, 18, 19 декември

КАКВО Е ТЕАТЪР НА СЕТИВНИЯ ЛАБИРИНТ?
Същността на Театъра на сетивния Лабиринт се намира в пространството отвъд думите и затова трудно може да се описва или разказва за него. За да бъде разбран, трябва да бъде преживян. 

И все пак, Театър на сетивата „Лабиринт“ е:

– Интерактивен артистичен процес, който води до създаването на представление, обвързано със специфична среда-място (site specific performance)

– Пърформанс, в който ролите на „зрител“ и „актьор“ се смесват и те се превръщат в съ-творци на едно уникално преживяване

– Едновременно древен и съвременен ритуал, при който посетителите преминават един по един през инсталация – лабиринт, където се сблъскват с наситени сетивни изживявания (слухови, осезателни, обонятелни, визуални, вкусови) 

– Лично пътешествие в тъмното ТУК и СЕГА, в което с всеки следващ завой и среща отпадат препятствията към същността ни и ние отново се свързваме с вътрешното си Аз, с Другия, с Вселената.

„С навлизането в Сетивния лабиринт за тебе външният свят изчезва… Изминаваш 100, 200 или 300 крачки най-много, но те променят тотално усещането ти за тук, сега, преди, тогава, аз, другите… Ставаш героят на легенда или приказка, която съществува само за теб, провиждаш “невидимото за очите”, намираш отговори на въпроси, които отдавна чакат… 
На изхода Лабиринтът e вече част от теб.“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.