Историята на надуваемите снегоходки Smallfoot

3
 

Сподели

Shares

Smallfoot са надуваеми снегоходки Made in Bulgaria. Те са най-компактните снегоходки, които някога сме виждали. Ако ви се е налагало да носите снегоходки на гръб в планината, знаете много добре каква мъка е. Петър е измислил надуваема снегоходка, която когато не използвате, може да съберете в компактна опаковка и да прикачите за себе си, като дори не е задължително да имате раница за целта. Ето какво ни разказа той за Smallfoot:

Историята на надуваемите снегоходки Smallfoot – интервю

Как се роди идеята за SMALLFOOT?

Роди се в планината. Карахме сноуборд и аз се изгубих. Тогава ми се наложи да сваля дъската и да се боря с дълбокия сняг. Прииска ми се да имам нещо малко, леко и компактно, което да извадя от раницата си и да ми помогне да се придвижа по-лесно. В този момент ми просветна идеята за надуваеми снегоходки. Почти бях сигурен, че ще намеря нещо подобно в интернет и ще си го купя, но уви, не намерих. Няколко дни по-късно направих импровизация, като към две надуваеми възглавнички прикрепих каишки. След теста бях приятно изненадан, вдъхновен и решен да развия идеята.

Разкажи ни за процеса на дизайн, как подходи към продукта?

След като се уверих, че идеята работи, започнах да мисля и да правя тестове с различни форми, размери, начини на закопчаване и материали. Това ми помогнa да усъвършенствам SMALL FOOT като функционалност и дизайн. На следващата година реших да участвам на най-голямото спортно изложение в света за иновативни спортни продукти “Ispo Brand New” в Мюнхен. Всичко беше малко като на шега, но след това получих имейл, че съм сред победителите в категория зимна екипировка. Това ми вдъхна увереност и самочувствие, че има потенциал в този продукт.

Кого искаш да предизвикаш с този продукт?

Надуваемите снегоходки биха били полезни за всички хора, свързани с планината и най-вече за практикуващите зимни екстремни спортове. Те са много компактни в спаднало положение, леки, безопасни за пренасяне и към тях има специално разработени чантички за различните екстремни спортове. В процес на разработка е и раница със специално отделение, в което се събират двете снегоходки, една от които остава надута и изпълнява функцията на back protector.

От кого се вдъхновяваш в работата си?

На първо място ме вдъхновяват екстремните спортове и нуждите на хората, които ги практикуват. От гледна точка на фирмите производители на спортни продукти съм впечатлен от скандинавските компании, които разработват продукти с функционален и изчистен дизайн и са ориентирани към използването на екологични материали. Балансът между бизнес, създаване на качествени продукти и опазване на околната среда ме вдъхновява.

Кои са най-големите предизвикателства, които си срещал в работата си?

Като цяло създаването на качествен продукт, който е насочен към потребители от цял свят само по себе си е едно огромно предизвикателство.

Сподели

Shares

3 КОМЕНТАРИ

  1. бе то хубаво, ама много чакане. ако не се появят скоро май ще си взема конвенционалните. иначе успех!

  2. Пичове, добре екстра. Идеята и снегоходките са чук, ама не сте ли се изхвърлили малко с цената – 200 Euro, пич къде ми е колата. Това е доста надута цена, аи не сме в USA for god sake.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.