Фрийрън тест с надуваеми снегоходки

0
 

Сподели

Shares

Smallfoot са най-компактните снегоходки, които някога сме виждали. Ако ви се е налагало да носите снегоходки на гръб в планината, знаете много добре каква мъка е.

Smallfoot

Надуваемите снегоходки Smallfoot, дори когато не ги използвате, може да съберете в компактна опаковка и да прикачите за себе си, като дори не е задължително да имате раница за целта, е българско изобретение.

Smallfoot

Когато повечето хора чуят за надуваема снегоходка веднага идва критиката, че това нещо няма как да не се спука в планината, сигурно не е и удобно. За проверка дали Smallfoot са достатъчно надеждни, за да се доверим на тях през зимата без притеснения от пукане на гума и буксуване в сняг до кръста, беше направен брутален тест. Няколко момчета, занимаващи се с фрийрън, обуха по един чифт снегохидки Smallfoot и заподскачаха към Черни връх по остри камъни, морени, клони, клек, че даже и по малко сняг. За проверка на комфорта и надеждността, момчетата от freerun.bg изпълниха и по няколко салта. Резултатът – на какво са приличали снегододките в крайната дестинация на фрийрън прехода до Черни връх, предстои да разберем съвсем скоро от видео, което ще публикуваме в 360°.

Smallfoot

Идеята за надуваема снегоходка се ражда преди около 3 години в България. Петър, който е създател на Smallfoot, затъва със сноуборд на гръб при изгубване в планината. При бедстването си в дълбокия сняг, той разбира точно какво му трябва в такава ситуация – чифт надуваеми снегоходки. По-късно Петър започва да търси въпросните снегоходки почти сигурен, че такова нещо вече съществува. Уви, той не намира никъде надуваеми снегоходки и решава да си ги направи сам. След тестове с различни форми, размери, начини на закопчаване и материали, Петър стига до създаването на Smallfoot – първите в света надуваеми снегоходки.

Smallfoot

На следващата година Smallfoot участват в най-голямото спортно изложение в света за иновативни спортни продукти “Ispo Brand New” в Мюнхен. И познайте – продуктът е сред победителите в категория зимна екипировка.

Smallfoot

Според Петър надуваемите снегоходки са полезни за всички хора, свързани с планината и най-вече за практикуващите зимни екстремни спортове. Те са много компактни в спаднало положение, леки, безопасни за пренасяне и към тях има специално разработени чантички за различните екстремни спортове.

Smallfoot

В процес на разработка е и раница със специално отделение, в което се събират двете снегоходки, една от които остава надута и изпълнява функцията на back protector.

Smallfoot

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.