Какво е усетил Феликс Баумгартнер при скока си от ръба на космоса

0
 

Сподели

Shares

На 14 октомври 2012 г. австриецът Феликс Баумгартнер скочи от стратосферата на Земята и се приземи в Ню Мексико. Преди да скочи, той каза: „Знам, че сега целият свят гледа и ми се иска той да види това, което виждам аз.“

Феликс Баумгартнер

Е, ето че вече това е възможно! В чест на годишнината от скока, Red Bull – спонсорът на Баумгартнер, пусна уникално видео с кадри от камерите, монтирани върху костюма му. Интересното е, че освен през погледа на камерите, можем да видим какво се е случило и посредством жизнените показатели на Феликс, които също са визуализирани във видеото.

В първата минута на 9-минутния скок, Баумгартнер започва да се върти извън контрол. Тогава, скоростта с която той пада е над 1 000 км/ч. По този начин Феликс подобрява няколко световни рекорда. Пулсът на Феликс също почти поставя рекорди. По-късно нещата се успокояват, относително.

Някъде по средата на полета Феликс отваря парашута си, крещейки „Rock ‘N’ Roll!“.

Феликс записа името си в историята като стана първият човек, преодолял звуковата бариера, достигайки скорост от 1 342.8 км/ч по време на свободния си полет към Земята, извършен от стратосферата на височина 39 045 м.

След скока си от стратосферата, Феликс Баумгартнер каза: „Понякога човек трябва да отиде наистина високо, за да види колко е малък света“.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.