Борис Първанов за Hunting Lines

0
 

Сподели

Shares

Hunting Lines е поредица от късометражни филми за свободното каране на ски и сноуборд из планините на България и чужбина.

Hunting Lines

Борис Първанов за Hunting Lines:

Преди около 3 години научих за Валери, а малко по-късно имах „лошия“ късмет да се засека с него някъде из Пирин. Веднага усетих, че делим обща гледна точка към почти всичко свързано със зимата, планината и нагласата към карането в нея.

Спомням си една игра, която започнахме още тогава. Изпращахме си един на друг снимки на върхове с въпрос – „Открий линията“. Следваше отваряне на Paint, рисуване с червено и препращане обратно. Така се родиха първите ни „проекти“. С течение на времето червените линии по фотографиите започнаха да стават все по-смели и да се появяват на места, където в началото дори не бихме гледали.

Hunting lines e спонтанно продължение на тази игра. Поредицата е опит за търсене и документиране на нови места за каране и нови линии за спускане през погледа на някои от хората, които карат в планината.

Изминалите зими с много усилия и изцяло със собствено финансиране успяхме да „нарисуваме“ и документираме някои от тези линии по склоновете на различни върхове. Техните истории се опитваме да разкажем в епизодите на Hunting lines. Други линии все още чакат своя момент, точния сняг, условия и нагласа.

В екипа зад идеята разбира се сме доста повече хора (Никола Манолов, Виктор Троянов, Георги Моллов и други). Планината и зимата ни събраха. Бях чел някъде, как „Летните приятели се топят като пролетния сняг, а зимните приятели остават завинаги!“. Това до голяма степен казва всичко.

Тази есен, към края на ноември, бял свят ще види новото ни видео за връх Муратов в Пирин и една линия по северната му стена, която благодарение на последната прекрасна зима, имахме шанса да опитаме. За тези, които познават върха, е повече от ясно защо наричат подобни спускания “линии с последствия”. Видеото е разказ за връзката между един човек и една такава линия, обсебила напълно съзнанието му.

Епизод 1 на фрийрайд поредицата Hunting Lines – Франция вече може да бъде видян на сайта на 360°. Очаквайте тийзъра на Епизод 2 за Муратов връх на 14 ноември на сайта, както и информация за премиерата на епизода, която ще се проведе в Бетахаус, София.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.