„СЛЕДИ“ – свободното каране на ски

0
 

Сподели

Shares

Новият български филм за фрийрайд ски – „СЛЕДИ“ на режисьора Алеко Желязков, показва не само свободното каране на ски в момента, но прави преглед и на пионерите в страната, спускали се със ските си по девствени склонове и оставяли първите следи в снега.

"СЛЕДИ"

СЛЕДИ

Историята на „СЛЕДИ“ започва с представяне на първите смелчаги, излезли със ски далеч в планината, извън комфорта на отъпканите писти още през 60-те години на миналия век. Намесват се наследниците им по дух, преоткрили този спорт по родните планини на тийнейджърска възраст през 90-те. Те създават и БАССЕС – най-голямата организация, подкрепяща свободните скиори. Филмът проследява тази история чрез интервюта за спомените и емоциите на основните „играчи“. Забравени архивни ленти за първи път ще бъдат излъчени на голям екран. Филмът включва кадри с много каране по наши и чужди планини, красиви арт пейзажи и забавни постановъчни моменти, запазена марка на режисьора.

Премиерата на „СЛЕДИ“ е на 26 ноември от 20 ч. в Аула Максима на УАСГ. Билетите са по 10 лв., но за членове на БАССЕС, платили членския си внос за последните 3 години, входът е свободен.

Билетите за филма „СЛЕДИ“ в София са в продажба от 5 ноември. Можете да ги намерите в мрежата на Ticketstream в цялата страна. Местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на Office 1 Superstore, M-Tel, Orange, Техномаркет, На Тъмно, клуб Строежа, бар Петък, както и онлайн на www.ticketstream.bg. Организаторите от БАССЕС препоръчват предварително закупуване на билетите.

СЛЕДИ

По същото време ще има прожекция и във Варна в зала 2 на Фестивален и конгресен център. Билетите отново са по 10 лв. и ще се продават само на касите на ФК след 12 ноември. Прожекцията във Варна е организирана от 3inSpirit.

СЛЕДИ

Режисьор: Алеко Желязков
Сценарист: Момчил Панайотов
Продуцент Радослав Мирчев – БАССЕС
Музика : Krivak & Charoday, Виктор Божков
Музикален редактор: Даниел Кираджиев
Участват: Момчил Панайотов, Радослав Мирчев, Боян Бъчваров, Димитър Цветков, Иван Кандиларов, Георги Георгиев „Черния“, Краси Стоянов, Илиян Петров, Мая Стоилова, Александър Карадинков „Гипса“, Стоян Пешкалов и др.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.