Chasing Summits – филмът на парапланериста Весо Овчаров за Пакистан

0
 

Сподели

Shares

Спиращи дъха полети на 6000 метра височина, зашеметяващите пейзажи на Каракорум, въздушна игра около гиганта К2, висш акробатичен парапланеризъм, пакистанска култура и гостоприемство в действие… това са само част от нещата, които можем да видим в новия документален филм Chasing Summits с Весо Овчаров за Пакистан.

Весо Овчаров, Пакистан
Весо Овчаров, полет в Пакистан

Веселин Овчаров е български професионален акропарапланерист, атлет на Red Bull. В началото на септември тази година Весо, заедно с Петър Лонкер, успя да постави нов световен рекорд по инфинити тъмблинг в синхрон, постигайки 180 тъмблинга.

Chasing Summits е 20-минутен документален филм за пътуването на Весо Овчаров, François Ragolski и Петър Лонкер дълбоко в сърцето на най-високите планини в света. Красивите кадри от Пакистан са заснети директно от парапланерите на тримата пилоти.

Chasing Summits

Сред най-впечатляващите моменти от филма са полетът към високия 7821 метра Машербрум (К1), кадрите, в които François Ragolski крещи, надвиквайки се с вятъра, – „Аз съм на 6300 метра и сега ще ви покажа малко хубави планини!“, след което той прелита, показвайки ни седем от най-високите върхове в света – K6 (7282 м), K7 (6935 м), Лайла пик (6096 м), К2 (8611 м), Броуд пик (8047 м), Гашербрум I (8068 м) и II (8035 м).

Режисьор на Chasing Summits е Adreien Shams.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.