Банскофилмфест от 20 до 24 ноември

0


Дата на събитието: 20.11.2013

Сподели

Shares

Банскофилмфест

Традиционният Банскофилмфест наближава. Тази година той ще се случва между 20 и 24 ноември на обичайното място – читалище „Никола Вапцаров“ в Банско.

130 филма
25 държави
5 континента

Тринайстото издание на филмовия фестивал за планинарски филми ще ни предложи невероятни ленти от цял свят, ще ни срещне с легендарни имена в алпинизма, катеренето и екстремните спортове като цяло. Очакват ни кино, срещи, презентации, изложби и партита.

Входът за всички събития на Банскофилмфест е свободен!

Официални гости тази година са:
Петер Хабелер, Австрия
Симоне Оригоне, Италия
Кристиан Щангл, Австрия
Жералдин Фаснахт, Швейцария
Хуанито Оиарсабал, Испания
Бенедикт Пурнер, Австрия
Бадамгарав Гангаамаа, Монголия

Организатор на Банскофилмфест 2013 е Сдружението „Международен фестивал на планинарския филм“.

Журито на фестивала се състои от Камен Алипиев, Александър Донев, Иван Обрейков, Дариуш Залуски (Полша) и Виничио Стефанело (Италия).

Банскофилмфест 2013 включва:

Филмова програма: В конкурсната и ретроспективната филмова програма на Банскофилмфест 2013 ще участват над 110 филма от 27 страни и шест континента.

BanskofilmfestKids – специална програма за деца: Всеки ден филми за деца, открит урок по география изнесен от проф. д-р Румяна Мечева – „Чудесата на природата и животинския свят на Антарктида”, Фотоработилница за деца

„Посока Монголия“: представяне на Монголия като атрактивна дестинация за търсещи приключения пътешественици панорама, изложба, презентации

„Планинарска Академия“: семинари, лекции, срещи, уъркшопи (между тях – на Бенедикт Пурнер за съвременните тенденции в катеренето по лед на най-голямата в цялата околност катерачната стена в частен хотел в село Баня, отстоящо на 5 км от Банско). „Ретро поход в планината“, демонстрация по слаклайн и др.

Срещи с български алпинисти, пещерняци, пътешественици и търсачи на приключения през последната година: Христо Пимпирев, Методи Савов, Спас Малинов, Мария Христова, Теодор Кисимов, Алексей Жалов, Кирил Николов – Дизела, Камен Бонев, Николай Йотов.

Осем изложби

Партита: На 23 и 24 в „BaseCamp“ и пъб „Бъндер“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.