3D mapping върху паметника “1300 години България” пред НДК

0


Дата на събитието: 01.11.2013

Сподели

Shares

На 1 ноември – Денят на народните будители, ще можем да се поразбудим с РеВИЗИЯ-та, която Трансформатори ще направят на паметника пред НДК. Чрез прожекция – 3D mapping върху паметника “1300 години България” пред НДК ще можем да визуализираме в съзнанията си възможностите за преобразяване и използване на паметника.

Трансформатори

Началото на РеВИЗИЯ-та на паметника пред НДК ще бъде в 19 ч. на 1 ноември, като 3D mapping-а се очаква да продължи до 22 ч.

РеВИЗИЯ е инициатива на Трансформатори за временни и артистични трансформации на провокиращи градски места, тяхното преосмисляне и пренасяне в съвременността. В това издание фокусът е върху паметниците в града – места на споделени духовни и културни ценности. Те въздействат и отправят послания към поколенията, а същевременно са генератор на емоции, естетика и социални взаимодействия. Вярвайки, че съвременно отношение се демонстрира чрез съвременни изразни средства, екипът на Трансформатори организира конкурс и творческа работилница за видео-прожектиране върху паметника “1300г. България”, използвайки повърхността му като сцена за новаторско творческо мислене.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.