Прожекции на новия филм за скиора-бейсджъмпър Шейн МакКонки

0


Дата на събитието: 24.10.2013

Сподели

Shares

Фестивалът за независимо кино So Independent тази година може да се похвали с няколко интересни заглавия от света на екстремните спортове. Сърф филмът “Ездачи на стихии”, “Изкуството да летиш” за сноуборд и „МакКонки“ за ски, са част от селекцията независими филми на So Independent 2013. Филмът, посветен на историята на легендарния фрийрайд скиор и бейсджъмпър Шейн МакКонки, определно не е заглавие, което бихме пропуснали.

Шейн МакКонки

„Филмът „МакКонки“ (McConkey) е прочувствен преглед на наследството, което един спортист оставя за развитието на своя спорт, и на пътя, който проправя, за да завладее мечтите си. Шейн МакКонки (Shane McConkey) е почитан като пионер в дисциплините freeskiing и ски-BASE скокове. Чрез своя талант и способност да използва непочтителния си хумор, превърнал се в негова запазена марка, той вдъхновява безброй хора. В новия филм на Red Bull Media House, съвместно с Matchstick Productions, McCONKEY отзнаменува живота на един от върховните световни иноватори – описан веднъж като най-влиятелният скиор за всички времена.“

Прожекциите на „МакКонки“ по време на So Independent са на 28 октомври от 20:30 ч. в кино Одеон и на 3 ноември отново от 20:30 в Дом на киното.

Шейн МакКонки

Постъпления от филма ще отидат в семейството на МакКонки. „МакКонки” е многогодишен проект, сбъднат благодарение на множество групи, включително MSP Films, Red Bull, както и семейство и приятели.

„Филмът е монтиран толкова безупречно, че да си отклониш погледа за секунда означава да пропуснеш нещо изумително, защото, изглежда, всяка секунда от живота си Шейн е правел нещо невероятно. Но филмът е шедьовър, най-вече защото позволява на Шейн и най-близките му хора да разкажат историята по собствен начин. В този смисъл няма значение дали си скиор, филмов маниак или просто обикновен зрител.“

Продължителност: 109 мин.

Шейн МакКонки

„So Independent ще се проведе от 24 октомври до 3 ноември в 5 кина – Одеон, Люмиер, Евро Синема, Cinema City и Дом на киното.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.