Пражка Нова година

0
 

Сподели

Shares

Арайвалс иди

„Арайвалс иди” е специалист в пътуванията в Европа и експерт в почивките, свързани със ски в Италия и Австрия. Фирмата е експерт и в избора на новогодишни дестинации и поради тази причина няма как да не предложи екскурзия в Златна Прага.

През зимата Прага е като град излязъл от приказките – дворци, замъци, паркове, Църквата Лорета, замъка Храдчани, Свети Вит, Карловият мост и река Вълтава, Староместкия площад, и не на последно място – Часовника с апостолите, които се сменят на всеки кръгъл час. Многото исторически забележителности пренасят в друга епоха. Дестинацията Прага е любима, разбира се, и на ценителите на добрата бира.

Златна Прага можете да видите с „Арайвалс иди” от 29 декември 2013 до 2 януари 2014 – 5 дни и 4 нощи в празничния град.

Ден 1, 29.12.2013:
Среща на летище София в 13.00 ч. Изпращане на летище София от представител на Арайвалс Иди ООД. Пристигане в Прага в 15.55 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 2, 30.12.2013:
Закуска. Панорамна обиколка на Прага с екскурзовод на български език (по желание 20 eвро): катедралата „Св. Вит“ – най-важната църква на Републиката и изключителен образец на готическата архитектура; Храдчани (Пражски храд): комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, и седалище на Парламента, Златната уличка, кулата „Далиборка“, Мала Страна с Малострански намести – църквата „Св. Николай“, в която по време на престоя си в града е свирил Моцарт; Карлов мост, Старе мнесто със Старомнестке намнести – сърцето на Стария град, Стария градски площад с Кметството и световноизвестния часовник Орлой и Вацлавския площад. Свободно време. Нощувка.

Ден 3, 31.12.2013:
Закуска. Екскурзия до Кутна гора (по – желание – цена 30 евро): през средновековието градът се е смятал за най-богатия в Чешкото кралство, тъй като тук се е добивало сребро. Разглежда се историческия център на града, църквата Св. Варвара, Монетния двор и знаменитата костница. Всички тези забележителности са под защитата на UNESCO. Свободно време. Новогодишна Празнична Вечеря. Нощувка.

Ден 4, 01.01.2014:
Закуска. Екскурзия. Свободно време. Вечерен круиз с корабче с вечеря по река Вълтава (по-желание – цена 42 евро). Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5, 02.01.2014:
Закуска. Трансфер до летището. Полет до София.

Можете да видите всички подробности за новогодишната екскурзия в Рим на интернет сайта на „Арайвалс иди”.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.