4 дни в предколедна Виена

0


Дата на събитието: 16.10.2013

Сподели

Shares

4 дни в предколедна Виена

„Арайвалс иди” е специалист в пътуванията в Европа и експерт в почивките, свързани със ски в Италия и Австрия. Фирмата има няколко интересни предложения за тази зима и едно от тях е Предколедна Виена.

Четири дни и три нощи в австрийската столица от 16 до 19 декември – може би най-подходящото време да я видите в пълния ѝ блясък.

Няма друг град в света, който да уважава така силно празниците по Коледа. Най-интересното е, че австрийците акцентират точно на четирите седмици преди 25 декември. Всяка седмица се пали тържествено по една свещ, придружена с фойерверки и масови тържества. Върховете на замъците, като Шьонбрун и Хофбург са покрити със снежна покривка. Златният паметник на Щраус, разположен в цветната градина, дори и през зимата изглежда невероятно величествен. Хората са усмихнати, улиците украсени, почти както при преминаването на кралски особи през 18 век. Многобройните коледни къщички формират така известните коледни базари, където можете да се сдобиете с интересни подаръци докато се топлите с греяно вино с аромат на канела.

Ден 1, 16.12.2013:
Среща на летище София , Терминал 2 в 12.35 ч. Полет до Виена в 14.35 ч. Пристигане на летище Виена в 15.10 ч. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 2, 17.12.2013:
Закуска. Обзорна екскурзия на Виена /включена в цената/: Виенската опера, дворецът “Хофбург”, където се намират Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора, Парламентът, Кметството, Театъра, лятната резиденция на Принц Евгении, църквата на св. Чарлз, дворецът Белведере и Пратера. Нощувка.

Ден 3, 18.12.2013:
Закуска. Свободно време за посещение на Коледните базари. Нощувка.

Ден 4, 19.12.2013:
Закуска. Трансфер до летището. Полет за София в 15.45 ч. Кацане на летище София в 18.20 ч.

Пакетната цена включва :
– самолетен билет с АК “България Еър”
– 3 нощувки със закуски в Artis Hotel Wien Renweg 4* или подобен
– трансфери летище – хотел – летище
– безплатна екскурзия на Виена с екскурзовод на български език
– представител от фирмата
– медицинска застраховка с 10 000 евро покритие
Цената не включва летищни такси.

Официално Виена е с население от 1,7 милиона жители. Градът е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Виена е един изключително зелен град разположен в подножието на Алпите – най-голямата част, около 26%, от територията му са паркове.
Най-високата точка на града е в района Херманскогел (542 м), а най-ниската — в Лобау (151 м). Градът е заобиколен от Виенската гора.

Можете да видите всички подробности за самолетната екскурзия Предколедна Виена на интернет сайта на „Арайвалс иди”.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.