Сноуборд филмът „The Art of Flight“

0


Дата на събитието: 26.10.2013

Сподели

Shares

Фестивалът за независимо кино So Independent тази година може да се похвали с няколко филма за екстремни спортове, които определено си струва да бъдат видени. Сноуборд филмът „The Art of Flight“ е едно от по-интересните заглавия на фестивала. В него ще можем да видим равни части екшън и приключения, които през цялото време се преплитат с неизбежната драма.

Изкуството да летиш

След двугодишна работа по филма, „The Art of Flight“ дава на емблематичния сноубордист Травис Райс и неговите приятели възможност да преосмислят какво е постижимо в планините. Преживейте височините, където се демонстрират нови сноуборд трикове и се разкриват нови полета за изява, както и низините, където се свличат лавини и се случват внезапните инциденти и погрешни завои. За пръв път зрителите могат да се потопят в една понякога успешна, а често пъти мъчителна жажда за откриване на нови девствени планини в отдалечените кътчета на света.

Прожекциите на „Изкуството да летиш“ са на 26 октомври от 20:30 в Дом на киното и на 28 октомври от 18:30 в Одеон.

Изкуството да летиш

So Independent ще се проведе от 24 октомври до 3 ноември в 5 кина – Одеон, Люмиер, Евро Синема, Cinema City и Дом на киното

„Изкуството да летиш“/“The Art of Flight“
САЩ, 2011, 85 мин.
Документален, спортен
Език: английски
Режисьор: Кърт Морган
Продуценти: Чад Джаксън, Кърт Морган
Оператори: Гейб Ленгоа, Саша Мотивала, Джаред Слейтър, Грег Уийлър
Участват: Травис Райс, Джон Джаксън, Марк Ландвик, Скоти Лаго, Джейк Бловелт, Николас Мюлер, Джиджи Ръф, Ди Си Пи, Пат Мур

Изкуството да летиш

Кинокритиката за филма:
Режисьорът на филма Кърт Морган е повтарял много пъти как винаги са му казвали, че е невъзможно да се направи филм за сноубординга, така че той да е разбираем за масовата публика и същевременно да задоволява сложната чувствителност на „целевия” зрител. Морган обаче смята, че това е постижимо. Ще има най-различни мнения за това дали е успял или не, а мнението на автора на тези редове е само едно от тях. Аз мисля, че Морган е успял – и то брилянтно.
Мелиса Ларсън – ESPN.com

Човек има чувството, че е обсебен и усещането е изключително приятно. Това е филмът, който изписва, скицира, предвещава, кадър след кадър – кой от кой по-ценни, едно много голямо бъдеще. И все пак това е и първият сноубордистки филм, който наистина се докосва до спокойствието в планината или до времето, прекарано в заслона; до начина, по който снегът и студеният въздух се сливат, за да се роди най-специалното, най-безмълвното, най-спокойното чувство, което може да изпиташ. В суетнята на цялото това скъпо филмопроизводство и сред най-добрите професионални сноубордисти в света, това чувство ще ви спохожда отвреме навреме.
Майк Уокър – Coal Hill Review

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.