Изгаряща битка със смъртта в „Беър Грилс: Бягство от ада – Пустинята”

0
 

Сподели

Shares

Беър Грилс

На 21 октомври от 21:00 часа Discovery Channel ще излъчи трети епизод от новата поредица „Беър Грилс: Бягство от ада – Пустинята”.

В епизода Беър Грилс се отправя към Мароко и пустинята Сахара, за да преживее от първо лице историите за оцеляване в този безмилостен терен. Той пресъздава бруталната сила на пустинните бури, изкачва рушащи се пясъчни скали и пие кръвта на змия, за да избегне дехидратацията.

Беър Грилс

Беър тръгва по стъпките на трима забележителни мъже – Мауро Проспери, Ед Розентал и Мерит Майерс, всеки от които е попадал в битка между живота и смъртта. Всички те са се изправили срещу изгарящи температури, непрекъснато търсене на вода, тежка дехидратация и топлинно изтощение, приемайки че смъртта е неизбежна. Въпреки нулевите шансове обаче, те са се издигнали над пропастта и оцеляват. Всяка една от тези емоционални истории доказва, че дори и в най-безмилостни условия, изходът от ада е възможен.

Всеки епизод на „Бягство от ада” разказва по три истински истории за оцеляването на хора от всички краища на света – от отдалечените европейски Алпи до безмилостната Северноафриканска пустиня. Беър се сблъсква с най-екстремните климатични условия, пейзажи и местности, преживявайки от първо лице невероятните и опасни приключения на оцелелите. Чрез техните истории Беър ще покаже на зрителите как са преминали през опасностите на някои от най-изолираните и предизвикателни терени на Земята.

Беър Грилс

Всеки терен крие свой собствен набор от предизвикателства, но също така притежава и универсалните характеристики на природата – течности, подслон, топлина, храна и ориентири. Беър демонстрира как всеки оцелял е излъгал смъртта с изобретателност и постоянство – независимо дали пият кръв на змия, за да избегнат дехидратацията в горещата пустиня или преследват тарантула, за да си осигурят прехрана. Освен това, Беър споделя личната си оценка, като дава и множество важни съвети, които биха спасили живота на всеки, попаднал в подобна ситуация.

Беър Грилс

Най-важният урок, който Беър ни дава, е способността да запазим пълно спокойствие и да останем концентрирани дори в най-екстремните ситуации. Това е качество, демонстрирано не веднъж в тези вълнуващи истории и не може да бъде научено. Беър е впечатлен от решителността и издръжливостта на оцелелите.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.