Сняг, шейни, адреналин

0
 

Сподели

Shares

На 27 февруари в Пампорово за втори път се проведе състезание с моторни шейни “Снежно изкушение”. При доста голям интерес към събитието, за участие се записаха общо 20 пилота, разпределени в два отбора, според кубатурата на шейните (под и над 600 куб.см.). Участниците трябваше да се справят с два етапа – рали отсечка с дължина 5 км, следвана от групов старт по 4 машини с елиминации на затворено трасе.

Рали отсечката, макар и не особена дълга, си се оказа предизвикателство за пилотите – главно поради множеството остри завои, които трябваше да преодоляват, и то при непрестанен валеж от мокър сняг. В малкия клас най-бърз бе Александър Георгов със Ski Doo 550, с едва 4 стотни преднина пред следващия го Димитър Стоянов (Summit 600). При машините с голяма кубатура етапната победа бе за Костадин Узунов (BRP Ski Doo 800).
Втората част от надпреварата се проведе на атрактивно трасе до хижа Студенец. Състезателите се впускаха в гонка по четирима, като двама от тях отпадаха, а най-бързите продължаваха на следващата елиминация. При малките кубатури отново най-добре се представи Александър Георгов, а при големите – Илиян Николов (Yamaha).
В крайното класиране, след сумирането на сбора точки от двата етапа, се оказа, че шампиони в двата класа са победителите от гонката на затвореното трасе.
Не можем да не отбележим и достойното представяне на единствената дама в надпреварата – Мариана Кинчева, която се бореше безстрашно с цялата “орда” мъжаги.
Закриването на състезанието бе съпроводено със зрелищни атракции като синхронно спускане на моторни шейни и скиори по ски пистата, скокове от рампа и редица игри с публиката.
“Снежно изкушение 2010” бе подпомогнато от Jeep, Алекс Паприка, Диел спорт, Тера кредит и с медийната подкрепа на списание OFF-road BG.

ГЕНЕРАЛНО КЛАСИРАНЕ ПО ПРИЗОВИ МЕСТА

Клас до 600 куб. см
1. Александър Георгов, Ski Doo
2. Мариян Караилиев, Ski Doo
3. Атанас Пеев, Ski Doo

Клас над 600 куб. см
1. Илиян Николов, Yamaha
2. Пламен Георгиев, Yamaha
3. Димитър Малчев, BRP Ski Doo

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.