Резулати от Sofia Freediving Cup 2013

0
 

Сподели

Shares

Sofia Freediving Cup

Горан Чолак – световният рекордьор по статична апнеа

Този уикенд в София се проведе второто състезание по свободно гмуркане в България – Sofia Freediving Cup 2013. Състезанието се проведе в 50-метровия басейн на Tехническия университет. Дисциплините, в които се състезаваха гмурците бяха три:
– Статична апнеа (STA) – задържане на дъха, лежейки на повърхността в неподвижно състояние
– Динамича апнеа с плавници (DYN) – хоризонтално плуване под вода на един дъх с помощта на плавници/моноплавик
– Динамична апнеа без плавници (DNF) – хоризонтално плуване под вода на един дъх без плавници (като при бруст стила)

Sofia Freediving Cup

Съдии на Sofia Freediving Cup 2013 бяха Дария Съботин и Петър Божович от AIDA Сърбия.

Sofia Freediving Cup

Определено звездата на Sofia Freediving Cup 2013 беше новият световен рекордьор по статична апнеа – хърватинът Горан Чолак. Съответно, не беше изненада и победата на Чолак във всички мъжки дисциплини. В статичната апнеа той определено разби конкурентите си, побеждавайки с резултат, близо два пъти по-голям от този на подгласника си от Румъния (111,8 срещу 60,1 точки). Времето, за което Горан Чолак успя да задържи дъха си неподвижно беше 9:19 минути. Marian Deciu постигна 5:07, а третият в класирането – Марко Тодорович от Сърбия – 5:02. На 4-то и 5-то място бяха българи от Seanomad – Георги Палазов (5:01) и Данаил Едрев (4:50).

Sofia Freediving Cup

Дани Едрев и Петър Златев

В динамична апнеа с плавници след Горан Чолак се наредиха Данаил Едрев и Георги Палазов, които постигнаха много добри резултати в плуването на един дъх. Данаил успя да се класира втори (отново след Чолак) и в динамична апнеа без плавници. Трети в тази дисциплина беше Adrian Sandu от Румъния. Георги Палазов е четвърти.

Sofia Freediving Cup

Георги Палазов

При жените също имаше фаворит във всички дисциплини – Виктория Данова победи и в трите. При статичната апнеа Данова постигна време точно 05:00. След нея се наредиха Нели Кенчева (3:35) и Александра Кръстанова – и трите от клуб Seanomad.

Sofia Freediving Cup

В динамична апнеа с плавници на второ място се класира сръбкинята Милена Радич, а на трето Румяна Боева (Seanomad). Същото класиране постигнаха участничките и в дисциплината динамична апнеа без плавници.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.