„По забравените пътища“ oт Родопите до Памир

0


Дата на събитието: 16.10.2013

Сподели

Shares

„Along the Abandoned Roads“ или „По забравените пътища“ е новата фотоизложба на Филип Лхамсурен, която ще можем да видим от 16 до 31 октомври във ФотоСинтезис Арт Център в София.

Fotopedia, CHRISTIAN VARAS

Изложбата представя едно пътуване oт Родопите до Памир във фотографии.

На 22 октомври от 19:00 часа отново във ФотоСинтезис ще има и среща с автора, по време на която той ще разкаже за пътуването си и за фотографиите.

„Дългият път открива нрави, народи, мисли,планини, но ако вървиш в компания, трудно би открил нещо повече за света. И макар в края на пътя да изпитах най-големите трудности сред извечната тишина и прекрасния пейзаж, сред камъните на планината Илион, концентриран с малкото ми останали сили, аз разбрах смисъла на страхопочитанието. Смисълът, който така лесно се губи сред уморена Европа.“
из „Along the Abandoned Roads“.

“По забравените пътища” е маршрут от 10 000 километра през планини, пустини, степи и пълноводни реки. Началната му точка е в Родопите, а крайната – в планината Памир в Централна Азия – „там, където се събират всички най-големи планини в света – Хиндукуш, Каракорум, Кун-Лун, Тян Шан, Хималаите”.

Along the Abandoned Roads

Маршрутът на Филип Лхамсурен минава през осем държави: България, Турция, Грузия, Русия, Казахстан, Узбекистан, Таджикистан, Киргизстан. Тръгва само с дрехите на гърба си и 15 кг багаж, който включва палатка, дъждобран, документи, части за колелото, литър бензин и малко храна.

ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия се намира на бул. „Васил Левски“ 57 в София.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.