Европейски шампионат по планинско колоездене – кал, сняг и оспорвана надпревара

0
 

Сподели

Shares

В неделя приключи едно от най-големите колоездачни събития за годината – Европейският шампионат по планинско колоездене, който се проведе в Пампорово.

Pavel Galchev

Трасето на състезанието във велопарк Пампорово беше обновено специално за събитието. Условията в Пампорово бяха тежки – сняг, лед, кал и студ, което направи надпреварата още по-зрелищна, с много падания, подхлъзвания, кални колела и състезатели.

Имаше и атракции от сорта на кучета, които гонеха всеки отделен състезател на определа част от трасето, което допринесе за по-високата скорост и адреналина.

Pavel Galchev

Основен акцент в програмата на Европейския шампионат беше дисциплината 4-крос и именно тя се оказа най-оспорвана. Колоездачите непрекъсанто си дишаха във вратовете и разликите в класиранията бяха минимални. Единственият българин от 16 участници в тази дисциплина в събота беше Боби Крумов. Той успя да се класира на 11-то място. При жените за България се състезаваха Ева Димитрова и Ани Томева.

Якоб Риха от Чехия стана новият европейски шампион 4Х, а негови подгласници са Джовани Позони от Италия на второ място и Миран Ваух, Словения – трето. На четвъртото място в тази дисциплина се класира още един чех – Ян Уруба. Другите българи в класирането, освен Боби Крумов, бяха съответно:
17-то място – Мартин Марков
18-то място – Андрей Цолев
19-то място – Стоян Пейчинов
21-во място – Димитър Гайдов

Pavel Galchev

При жените класирането беше следното:
Емелин Раго, Франция, Жени – първо място
Морган Шар, Франция, Жени – второ място
Тереза Вотавова, Чехия, Жени – трето място

Pavel Galchev

Ако искате да придобиете представа за трудността на трасето, както и за техниката на по-зрелищните падания, вижте това видео:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.