Мощни вълни и добри изпълнения на „Ахтопол Сърф 2013”

3
 

Сподели

Shares

На 3 октомври стартира очакваното повече от месец Национално състезание по сърф и бодиборд – „Ахтопол Сърф 2013”.

Ахтопол Сърф 2013

Ахтопол Сърф 2013

Организаторите от Българската асоциация по екстремни водни спортове (БАЕВС) изчакваха подходяща прогноза, за да обяват състезанието още от началото на септември. Последно датата, която обявиха беше 2 октомври, с резервен ден 3-ти. В крайна сметка, най-добрите вълни влязоха в пристанището на Ахтопол именно на 3-ти октомври когато започна състезанието.

Ахтопол Сърф 2013

Дисциплините, в които се състезаваха участниците в „Ахтопол Сърф 2013”, бяха сърф, бодиборд и лонгборд.

Ахтопол Сърф 2013

Температурите бяха ниски, но вълните си струваха. В първенството взеха участие 30 състезатели.

Ахтопол Сърф 2013

Националното състезание по сърф и бодиборд се провежда за втора поредна година.

Ахтопол Сърф 2013

Правилата тази година бяха по схема за оценяване на участниците по-близка до международните стандарти. За целта имаше съдии, ясни оценителни критерии, организиране на групи (хитове), даване на втори шанс на не-класираните за надпревара.

Ахтопол Сърф 2013

В „Ахтопол Сърф 2013” бяха излъчени шампиони в групите Жени, Мъже и Младежи. Представилите се най-добре ще сформират отбор на България за участие в международните състезания на Международната сърф асоциация (International Surfing Association – ISA).

Ахтопол Сърф 2013

Победителите в „Ахтопол Сърф 2013” бяха наградени по време на церемония в залата на читалището на град Ахтопол, а шампионите получиха и специални купи, осигурени от Кметство Ахтопол.

Ахтопол Сърф 2013

Сред най-добре представилите се на състезанието бяха Радка Петкова (Жени, Сърф, Първо място), Благовеста (Жени, Сърф, Второ място), Макс (Младежи), Коки (Младежи), Николай Бобъра (Мъже, Шортборд), Божидар Лулчев (Мъже, Лонгборд).

Ахтопол Сърф 2013

Сподели

Shares

3 КОМЕНТАРИ

  1. Поне пет от снимките са на Миглена Цонева, обаче. За другите – не знам. Това, че кметството не счита за нужно да споменава името на фотографите… no comment

  2. При положение, че самите организатори на това „национално състезание“ участват и взимат първите места не може да се говори изобщо за състезание…..голям смях…КОКИ Е НОМЕР ЕДНО!!!

  3. страхотни снимки. Oт 15 години живея в Уелс и карам сърф постоянно. Агента с лонг борда трябва да стъпи на ръба на дъската и тогава ще му го броиме за Nose-ride :) Иначе сте супер

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.