Нощ на прилепите Пловдив

0


Дата на събитието: 07.10.2013

Сподели

Shares

Прилепи

7 октомври ще бъде нощта на прилепите в Пловдив. Събитието ще се проведе в Градската градина до Пощата на 7 октомври, понеделник от 18 ч. до 20 ч.

Тази година организаторите от Зелени Балкани са подготвили още по-интересни занимания, за да могат да узнаят повече хора, че прилепите не са никак страшни. Ще представят една уникална фотоизложба, а наред с нея ще има и табла с информация за прилепите.

Междувременно ще можете да се учите как да правите прилепи оригами. Пещерняците от Спелео клуб „Пълдин“ ще се представят и техники за проникване в пещери, а след като се стъмни ще покажат как да подслушвате прилепите.

Прилепи

Отбелязана за първи път през 1990 г. във Франция и Полша, днес Европейската нощ на прилепите се организира в повече от 30 държави, сред които и България. През 2012 г., за първи път към събитието се присъединиха и САЩ, Филипините, Азербайджан, Израел, Тунис, Украйна и Ливан. С това Нощта на прилепите се превръща в международна проява, надхвърляща мащабите на „Стария континент“, която цели да запознае повече хора с уникалния начин на живот и голямата значимост на едни от най-интересните животни на планетата – прилепите. През 2013 г. България отбелязва Нощта на прилепите за 17-ти път.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.