Джеб Корлис изпълни невъзможния уингсют полет

0
 

Сподели

Shares

Случи се невъзможното – Джеб Корлис прелетя успешно с уингсют през място с широчина около 6 метра в китайската планина Jianglang.

Джеб Корлис

Този полет доскоро изглеждаше толкова невероятен, че дори самия Джеб Корлис не вярваше, че може да се направи и беше отказал. По-късно обаче той размисли, за да изпълни „най-техничния полет в живота си“, както сам го нарече.

Джеб Корлис

Летящата кама Джеб Корлис стартира полета си със скок от хеликоптер, след което с невероятна прецизност прелетя между двете скали. Разстоянието между скалите е между 3 и 20 метра! През по-голямата част от времето прелетяно между скалите, Джеб е имал по около 4 метра разстояние от всяка страна.

Джеб Корлис

Кацането на Джеб не беше най-грациозното, но имайки предвид през какво премина и че всичко това се случи едва на 300 метра над земята, няма кой да го обвини за лош летец.

Джеб Корлис

„Плачех преди скока, а не след него, толкова не исках да скоча от този хеликоптер. Зоната за приземяване изглеждаше толкова страшна, не исках пак да си чупя краката“, написа Джеб на facebook страницата си днес.

Джеб Корлис

След полета Джеб написа още: „Прелетях дължината на три футболни игрища за 5 секунди, а на половината път стените бяха почти до мен. Трябваше да се плъзна покрай скалата, защото има пукнатината, беше криво и има турбуленция. Отварянето на парашута трябваше да бъде веднага след излизането ми от цепнатината, зоната за кацане реално беше зад мен. Имах 15 секунди с парашута и просто го направих – кацнах в началото на зоната, не излязох от нея. Скачам и летя от 15 години и не бях правил нещо по-технично в живота си. Толкова съм щастлив…“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.