Едни от най-красивите острови

0
 

Сподели

Shares

Кои са най-красивите острови в света? Къде се намират най-прозрачните води, девствени плажове, приятен климат със слънчеви дни, най-хубавите изгреви и залези? Ето я и селекцията с 10 от най-красивите острови в света, която ще ви помогне да си отговорите на горните въпроси.

Най-красивите острови

Молокай, Хаваи
Молокай е разположен на 137 метра над морското равнище. Средната температура е 23.8 градуса. Островът има величествени вулканични скали и диви плажове.

Най-красивите острови

Капри, Италия
Остров Капри се намира Тиренско море. Дълъг е 6 км и широк 2,5 км. Площта му е 10,4 кв. км. Той е живописен нископланински остров, прочут морски курорт. Най-висока точка е Монте Соларо, 586 м. На северния бряг се намира природният феномен Лазурна пещера.

Най-красивите острови

Света Лусия, Карибите
Света Лусия или Сейнт Лусия е островна държава в източната част на Карибско море. Разположена е върху едноименен вулканичен остров, част от групата на Малките антилски острови. В южната част на острова има верига от 18 вулканични конуса и голям брой кратери.

Най-красивите острови

Фернандо де Нороня, Бразилия
Фернандо де Нороня е архипелаг в Атлантическия океан. Той се състои от 21 големи и няколко по-малки острова. Островът е любимо място за почивка и гмуркане на бразилците. Времето през цялата година е слънчево и е топло.

Най-красивите острови

Санторини, Гърция
Санторини е името на малка група острови с вулканичен произход в Егейско море. Санторини е прекрасен туристически център, който привлича туристи от всички дестинации. Като курорт започва да се развива от 1960-1970 г. На острова се преплитат битовия гръцки стил и модерния лукс. Осеян е със скъпи и по-евтини хотели, таверни, барове, дискотеки, красиви плажове и е заобиколен от кристално чиста вода. Фира е главният град. Прието е залезът да се гледа в Иа или Имеровигли. Най-широките плажове са на Камари и Периса. Известният Червен плаж, както ѝ Белият плаж, Черният плаж и Плажът на влюбените са близо до Акротири.

Най-красивите острови

Барбуда, Карибите
Остров Барбуда е част от Антигуа и Барбуда – островна държава, разположена в източната част на Карибско море, на границата с Атлантическия океан. Климатът на острова е топъл, тропически с относително постоянна температура през цялата година.

Най-красивите острови

Остров Рангали, Малдивите
Рангали е един от най-красивите острови на Малдивите. Известен е още като Конрад Рангали, на името на луксозния хотелски комплекс, изграден на острова.

Най-красивите острови

Остров Лизард, Австралия
Остров Лизард се намира в Големия бариерен риф, Австралия. Известен е с бялия си пясък и кораловите рифове.

Най-красивите острови

Пулау Пангкор, Малайзия
Пангкор е малък остров на северозападния бряг на Малайзия. Площта му е само 8 кв. км., а населението 25 хиляди жители. Пангкор има красиви девствени коралови плажове, разположени по западната брегова линия.

Най-красивите острови

Занзибар, Танзания
Занзибар е разположен в островна група в западната част на Индийския океан. Включва 2 големи острова – Занзибар (или Унгуджа) и Пемба. Архипелагът е бил португалска, после британска колония до 1963, когато получава независимост.

Най-красивите острови

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.