Международен велопоход срещу трафика на хора Freedom Challenge

1


Дата на събитието: 06.10.2013

Сподели

Shares

Freedom Challenge e международен велопоход от София до Лондон, който цели да популяризира проблема с трафика на хора.

Freedom Challenge

Стартът на Freedom Challenge е на 6 октомври от 10.00 часа на площад Александър I Батенберг.

Mалки и големи колоездачи са поканени да карат заедно с екипа на тура от площадa до специално изградената сцена в Южния парк. Там с много забавления и велоактивности ще бъдат изпратени участниците в похода.

По-напредналите български велосипедисти ще могат да придружат екипа чак до границата със Сърбия, до която е осигурен и полицейски ескорт.

Freedom Challenge

Основният екип на FREEDOM CHALLENGE се състои от 10 души, преминали през изключително интензивен шестмесечен тренировъчен процес. Участниците в проекта ще трябва да прекосят 9 страни за 11 дни по един от най-трудните колоездачни маршрути в Европа. Te ще се състезават с времето в опит да достигнат от София до Лондон за 11 дни, прекосявайки територията на 9 страни – България, Сърбия, Унгария, Словакия, Австрия, Германия, Белгия, Франция и Великобритания.

Българският старт на инициативата се организира с ключовото партньорство на Националната комисия за борба с трафика на хора и генералното спонсорство на Аурубис България. Партньори на проекта са и Столична община, Български колоездачен съюз, сдруженията Велоеволюция и Велоразходка.

Freedom Challenge

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Страхотна инициатива! Много се радвам, че вече все по-често се подхващат подобни инициативи, обществото определено има нужда от това. Успех на всички!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.