Джеб Корлис – дългоочакваният уингсют полет в Тианмен

0
 

Сподели

Shares

Джеб Корлис е екстремен спортист, който прави спиращи дъха полети с уингсют. Когато от Red Bull попитали Джеб дали е възможно някой да направи уингсют полет през тесните 900-метрови стени на пещерата Тианмен в Китай, той първо казал „не“.

Джеб Корлис

После Джеб прегледал снимки и видео от района и сега, няколко месеца по-късно той вече е на финалната права с подготовките си за дългоочаквания полет в планината Jianglang.

В това видео ще видите Джеб Корлис, който разказва какво е необходимо, за да се подготви човек за такъв екстремен полет.

Тианмен е разположена в Национален парк Тианмен, който се намира в северозападната китайска провинция Хунан. Една от причините планината да е любима на бейсджъмпърите, освен отвесните ѝ високи скали, е нейната достъпност. В Тианмен се намира най-дългият високопланински пътнически лифт в света. Той има 98 кабини и обща дължина 7455 метра. Лифтът се изкачва до 1279 м. Туристите могат да ходят по дългите с километри пътеки, построени върху скалната стена на върха на планината, включително и по такива със стъклени подове или пък да скочат с уингсют, прелитайки около отвесните стени на Тианмен.

Едно от най-лудите, рискови неща в историята на бейджъмпинга, е скокът на Джеб Корлис през 30-метров процеп в скала, част от планината Тианмен в Китай. Скоростта, която е развил Джеб със своя уингсют костюм, е 120 км/ч.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.