Двудневен велопоход София-Белмекен-София

0


Дата на събитието: 21.09.2013

Сподели

Shares

Белмекен

Сдружение „Велоразходка“ организира интересен велопоход този уикенд. Колоездачите ще карат от София до Белмекен и обратно, правейки най-дългото изкачване по асфалт в България. Общата дължина на шаршрута е около 255 км.

Организатор: Сдружение „Велоразходка“, тел.: 0889414471
Събиране: Събота, 21 септември, 07:30ч. на езерото „Ариана“
Тръгване: 08:00ч. от „Ариана“
Връщане: Неделя, 22 септември
Маршрут: Подходящ за шосеен и планински велосипед.
Карта ден първи, 115км.
Карта ден втори, 140км.
Степен на трудност: V-та

Цена: 35лв. + закуска. Всеки си заплаща таксата на място. Нощувката ще е в хотел ВСК „Белмекен“.
Декларация за участие.

Белмекен е едно от най-прекрасните места в България, до което безпроблемно може да се стигне с колело по асфалт. Изкачването от с. Белово до яз. Белмекен е 30 км. с положителна денивелация от 1600 м, което го прави най-дългото изкачване в България. Велопохода има за цел да привлече всички ентусиасти, които са готови да преодолеят това изкачване.

Организаторите приканват всички участници да носят каска, резервна гума и осветление.

Местността „Белмекен“ се намира на 2050 м надморска височина, където е разположена и спортна база Белмекен, една от най-добрите в Европа. Нощувката е в хотела на спортната база, след което в неделя, връщането е по друг маршрут през с. Гуцал – Самоков – Ярема – София. Маршрутът е тежък и изисква добра спортна подготовка. Може всеки да заповяда и опита трудността му. Подбалканската влакова линия е до Белово от където започва изкачването до яз. Белмекен, ако някой не се чувства във форма има възможност да се прибере с влак до София. Носете си хранителен запас.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.