Весо Овчаров – новият световен рекордьор в акробатичния парапланеризъм

0


Дата на събитието: 19.09.2013

Сподели

Shares

Българинът Веселин Овчаров и неговият партньор от Сърбия – Петър Лонкер, поставиха нов световен рекорд по акробатичен парапланеризъм – инфинити тъмблинг в синхрон.

Red Bull Bird’s Eye

По време на фестивала за екстремни спортове в Приморско X-Point пилотите скочиха от самолет от 4000 метра височина и успяха да постигнат синхрон с премятане през крилото си – т.нар. фигура „крило до крило’ – общо 181 пъти. Така те оставиха в историята постижението от 121 завъртания на швейцарските пилоти Ив Беровиц и Ремо Нидер, които през 2010 г. скочиха от хеликоптер от височина 2 700 метра над Линтебен в Швейцария.

Red Bull Bird’s Eye

По време на скока Весо подобри и личния си рекорд и успя да направи 260 тъмблинг фигури. В пресконференцията ще участва и Иво Нинов–Германеца, заснел рекорда на Веселин и Петър от въздуха, описвайки спирали около тях с парапланер. Иво Нинов е българинът с най-сериозен опит в екстремния спорт бейсджъмпинг, с постижения още в катеренето и парапланеризма.

Red Bull Bird’s Eye

Днес всички те приключват снимките на безпрецедентния за България филмов проект „Red Bull Bird’s Eye“, в който професионалните акропилоти заснемат неповторимата българска природа от птичи поглед и разказват красотата й през магията на летенето. Филмът разкрива мечтите на Весо Овчаров за безкраен полет и показва постиженията му в акро параглайдинга, на който е посветил последните 5 години от живота си.

Red Bull Bird’s Eye

Подробности за всичко това можете да научите от самия Весо, часове преди да отлети към нови предизвикателства в Хаваи.

360° ви очаква на 19 септември 2013 г., четвъртък, 12:30 ч. в Пресклуб „България“, Национален стадион „Васил Левски“.

Red Bull Bird’s Eye

Red Bull Bird’s Eye

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.