Park(ing) day

0


Дата на събитието: 20.09.2013

Сподели

Shares

Park(ing) day

От 8 сутринта до 18 вечерта днес по всички парко места в центъра на градовете ще се проведе Park(ing) day.

PARK(ing) Day е глобално, ежегодно и отворено за участие събитие, в което граждани, артисти, активисти, организации и бизнеси си партнират във временно преобразяване на очертаните места за паркиране във временни публични пространства. Към момента в инициативата участват 183 града от 30 държави на 6 континента, а в София PARK(ing) Day ще се случи за трета поредна година.

Както и през предишните години ще видим как много организации и бизнеси променят за няколко часа в рамките на един единствен ден няколко паркинга в столицата. Сред участниците тази година са посолството на Дания, Полски институт в София, НБУ, Информационно бюро на Европейския парламент, Представителство на Европейската комисия и Информационен център на Европейския съюз. Вело-кино на открито, странни превозни средства и много зеленина ще радват всички преминаващи покрай парк(ингите).

Park(ing) day

Мисията на PARK(ing) Day е да привлече внимание към нуждата от повече градски, отворени за хората пространства, да предизвика публичен дебат около това как се създават и разпределят обществените пространства и да подобри качеството на градската среда. Поне в рамките на едно паркинг място за един ден.

PARK(ing) Day се организира от Фондация Credo Bonum в партньорство с организацията Rebar.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.