Фестивал на хвърчилата в Шабла

0


Дата на събитието: 21.09.2013

Сподели

Shares

Фестивал на хвърчилата в Шабла

За трета поредна година край Шабла ще бъде организиран Фестивал на хвърчилата, посветен на хората на Крайбрежна Добруджа, житото и червеногушата гъска. Ораганизатори са Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и Община Шабла.

Фестивалът на хвърчилата ще се проведе на 21 и 22 септември.

Тази година Фестивалът става международен – оригинални модели хвърчила собствена изработка ще демонстрират участници от България, Италия, Турция, Румъния и др.

Програмата включва състезания с хвърчила за малки и големи, конкурс за най-атрактивен модел, демонстрации на авиомодели, парапланери и хвърчила, както и работилница за хвърчила на място.

360 е медиен партньор на Фестивал на хвърчилата – Шабла.

Разбира се, „звездата“ на фестивала отново е червеногушата гъска, а съпътстващата програма на фестивала е доста богата – кулинарно шоу с Ути Бъчваров, визуален графити проект „Фар Шабла Графити 2013“, представления на детски танцови и театрални състави от района, мини концерт на Искрен Пецов, екскурзии за наблюдение на птици, изложба на селектираните фотографии от фото-пленера „Фестивал на хвърчилата – Шабла 2012“, приятна музика и много други забавления южно от фара на нос Шабла и в сградата на Зеления образователен център в града.

Фестивал на хвърчилата в Шабла

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.