Соларен паркинг и велосервиз

0
 

Сподели

Shares

В рамките на Европейската седмица на мобилността (16 до 22 септември) площадката пред Паметника на съветската армия ще бъде превърната в соларен паркинг. Системата ще произвежда безплатна електроенергия, с която ще се зареждат електрически велосипеди, мотопеди, скутери и всякакви алтернативни превозни средства за екологично движение в градска среда.

Соларен паркинг и велосервиз в центъра на София

Кампанията е организирана съвместно с Drag и Eco Mobility, които за цяла седмица ще предоставят за безплатно изпробване електрическите си модели. „Слънчево зареждане” цели да покаже на столичани как две нови технологии могат да бъдат съчетани за оптимално оползотворяване на екологична енергия за чисто придвижване и здравословно бъдеще. Организаторите от Българска фотоволтаична асоциация имат амбицията подобни конструкции да бъдат поставяни из цялата страна, а произведената енергия да бъде използвана не само в транспорта, но и във всички сфери на живота.

Освен целодневен тест драйв посетителите ще могат да се възползват от велосервиза, в който механиците от Drag ще поправят безплатно колела. Междувременно всеки нуждаещ се ще може да използва соларното електричество например за зареждане на телефон или таблет. Всяка вечер инсталацията ще се преобразява в платформа за представяне на екологични проекти, а на 20 септември ще бъде превърната във велокино на открито.

Соларен паркинг и велосервиз в центъра на София

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.