Велошествие Ice Ride

0


Дата на събитието: 15.09.2013

Сподели

Shares

“Ice Ride” е световен ден за колоездене с цел защита на Арктика.

Ice Ride

“Ice Ride” дава възможност на всички хора да излязат на улицата и да покажат на петролната индустрия, че сме силно глобално движение, което няма да отстъпи и да й позволи да експлоатира Арктика за лична изгода.

Не всеки може да изкачи висока сграда или да окупира нефтен платформа, но всички ние можем се включим по наш собствен начин.

Няма нищо по-просто от това да се включиш в “Ice Ride”. Всичко, което трябва да направиш е да се облечеш в снежно бяло и да скочиш на колелото! Ще има събития навсякъде по света – от Индия до Чили, от Испания до Канада. Можеш да намериш информация за събитията близо до теб на savethearctic.org.

“Ice Ride” ще се състои през септември, когато топенето на ледовете е достигнало своя максимум. Това е времето от годината, когато липсата на лед на Арктика прави климатичните промени най-видими.

Въпреки това, има надежда. Историята ни учи, че движенията на гражданите могат да направят невъзможното възможно. Тираните падат, законите биват преобърнати, горите и океаните биват защитени, когато обикновени хора стоят заедно. Може да нямаме толкова много пари или така добре платени адвокати като Shell и Газпром, но имаме нещо, което те никога няма да имат – ние сме милиони. Спасяването на Арктика ще бъде маратон, не спринт и “Ice Ride” ще бъде още една стъпка от епичното пътуване.

София:, сборен пункт – езерото „Ариана“
16.30ч, тръгване 17.00ч
От 16.00 ч, ще има инфо щанд, където ще можете да научите защо Арктика е толкова важна за всяко човешко същество. Също ще имате възможност да си направите маска, боди-арт или просто да послушате хубава музика.

Бургас: сборен пункт – Културен център“ Морско казино“
16:30 часа. Тръгване 17:00ч.

Варна: сборен пункт – Морската градина на Слънчевия часовник
16:30 ч. Тръгване 17:00 ч.

Пловдив: Сборен пункт: пред Централна поща, пред входа откъм хотел Тримонциум Принцес.
16.30 ч. Тръгване 17:00 ч.


Виктор разказва история за това как петролните компании се опитват да сондират за петрол в Северно море и Акртика и как той междувременно се опитва да ги спре. Рисунки от матроса Джоно Емс.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.