Катерачът-номад Дейв Греъм

0
 

Сподели

Shares

Дейв Греъм (Dave Graham) е професионален катерач, роден на 10 ноември 1981 г. в САЩ. Той е един от най-елитните боулдър и спортни катерачи на своето поколение.

eveningsends.com

Първоначално Дейв започнал да се катери по изкуствени стени когато бил на 15. Бързо след това се ориентирал към боулдър и скално катерене.

Дейв Греъм: „Един ден се опитах да преброя колко места за катерене може да има в света и веднага осъзнах колко щастлив може да бъде животът ми. Странно, но когато започнах нямах представа колко много катерене ще има в живота ми. Исках да отида в университет, да стана хокеист и да имам пънк-рок група. Сега катеренето се превърна в продължение на личността ми. Катеренето обогатява живота ми и ме свързва с милиони хора със същата страст, дух и решимост.“

Дейв катери всичко – от най-трудните боулдъри в света, през най-трудните спортни маршрути до популярни класически турове. В същото време той е автор и на някои от най-новите премиерни изкачвания.

Дейв е катерач, който не спира да пътува в търсене на нови скали и маршрути. Той определя себе си като номад и това не е случайно – рядко се задържа на едно място.

Греъм е известен със своята позиция за опазването на скалите. Освен с катерачния си талант, Дейв се проявява и като активен блогър. Статии на Греъм излизат редовно в утвърдени катерачни списания и сайтове. Както казва той, със своите публикации иска да се покатери до сърцата на повече хора.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.