Александър Поли – летящият човек

0
 

Сподели

Shares

0

Александър Поли е роден в Норвегия през 1985 г. от майка норвежка и баща италианец. Детските му години минават в Италия, където той започва да тренира сноуборд. Въпреки таланта и спортните си постижения, скоро му се налага да се откаже поради контузия.

1

Сега Поли е един от най-добрите УИНГСЮТ/бейсджъмп пилоти в света и прави неща, за които много хора биха казали, че съществуват само по телевизията.

2

След години на непрестанни полети в различни точки на света, през ноември 2012, Поли става първията бейсджъмпар, които успява да направи полет с уингсют по трасе с прецизно разположени слалом врати. „Правех много плавни и малки движения,” споделя той след полета. Колчетата са направени от пяна и на около 10 метра височина, разположени на ключови завои. По време на полета си, Поли ги докосва с лявата си ръка и за доказателство те се чупят. Скоростта, с която политотът се движи, е 250км/ч. Така Алекс Поли става първият в света прелетял успешно през мишена по време на полет с летателен костюм.

3

Само след месец, Алекс Поли си поставя следващата цел. Скачайки от скалите на планините Рока Форадад, в североизточна Испания, той успява да премине през 2 x 1 метра знак, на които е изписано 2013 година. Това е и неговият поздрав по случай настъпването на новата година.

4

Скоро след това, при посещение отново на планините Рока Форадад, Алекс и неговите приятели забелязват малък 7.5 x 7.5 метра процеп в скалите. Поли приема предизвикателството. След кратка подготовка, през април месец тази година, Поли скача от хеликоптер, набира отново скорост от 250 км/ч и прелита през скалната арка. При ъгъла, под който той я приближава, процепът е близо 4 x 4 метра. Този негов полет се превръща в истинска сензация в интернет.

5

Алекс Поли буквално преминава всички граници на това, което е възможно за един човешки полет. Тази година, той ще бъде един от специалните гости на фестивала за екстремни спортове X Point в Приморско!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.