Курс за професионални рафтинг гидове

0


Дата на събитието: 22.03.2010

Сподели

Shares

Ако искате да достигнете нивото на професионален рафтинг гид, курсът на клуба за екстремни спортове „Адвенчър Нет“ е точно за вас. Той ще се проведе между 22 и 26 март с подкрепата на клуба по рафтинг „Каньон“ от Босна и Херцеговина. Място на обучението ще е популярното с красотата си, а вече и с рафтинга като рекреативна и спортна дейност, Кресненско дефиле на река Струма.

В продължение на шест дни всички желаещи ще имат възможността да обогатят познанията си и усъвършенстват уменията си за действия в различни ситуации. Курсът ще бъде разделен на две части, като първата половина ще е насочена към начинаещите участници. Втората част от мероприятието ще представлява изпит както за начинаещите, така и за напредналите, които ще се борят за защитаване и повишаване на международните сертификати, издадени от Международната Рафтинг Федерация (IRF).

rafting course

По време на курса участниците ще тренират различни техники за управление на рафтовете, спасяване, самоспасяване, за действия в бързи води, за поведение при преобръщане на лодките.
Преминалите успешно това обучение, ще получат международен сертификат за професионални гидове, които могат да работят във всички реки до клас 3. Лицензът се издава от Международната Рафтинг Федерация (IRF)
Водещ инструктор на курса ще бъде Александър Пастир (от клуб „Каньон, Босна и Херцеговина) – известен специалист и деятел на Международната Рафтинг Федерация. Клуб Каньон главен организатор и домакин на кръг от световното първенство по рафтинг за 2009 проведен на реките Върбас и Тара.
За повече информация и подробности относно участието в курса проверявайте в страницата на организатора „Адвенчър Нет”

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.