Представят „Гид за пътешественици“ в Русе

0


Дата на събитието: 10.09.2013

Сподели

Shares

Гид за пътешественици

Днес – 10 септември от 18 часа в Русе Клуб на дейците на културата-КДК ще представи „Гид за пътешественици“ за Североизточна България.

Изданието съдържа съвети за пътешествия из Черноморието, Добруджа и Лудогорието.

Повече можете да научите от Клуб на дейците на културата.

Клубът на дейците на културата – Русе се намира на ул. „Константин Иречек“ 2 в Русе.

Клубът е учреден на 19. 12. 1924 г. по инициатива на писателя Добри Немиров (роден в гр. Русе), председател на Съюза на българските писатели. До 1944 г. носи името Дом на изкуствата и печата, след което приема сегашното си название. Председател на първото клубно настоятелство е видният културен деятел Христо Стоянов, по това време кмет на Русе. Най-важната цел на новото сдружение е „да създава обстановка за по-тясно сближение между русенските творци“, а те от своя страна“ да действат с общи сили за напредъка на родното изкуство и печат, да будят и развиват интересите към тях в града“. Тези клаузи от първия клубен устав не са изгубили своята актуалност и значение до сега. В своята дългогодишна история КДК – Русе заема трайно място в културния живот на общината, а в определени периоди авторитетът му има национално измерение.

Съвременните задачи и дейност на клуба са да посредничи между общинските, регионални и държавни културни институти при обмен на идеи и проекти в сферата на изкуството и културата; да подпомага и стимулира русенските творци за участието им в различни проекти и инициативи от местен, национален и международен характер; да осъществява концертна и образователно-познавателна дейност в областта на изкуствата и културата; да участва със специфичните си форми в програмите, заложени в общинския културен календар; да разработва идеи и инициативи за синтез между различните жанрове и видове изкуство.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.