360° уикенд: 30 август – 1 септември, 2013

0
 

Сподели

Shares

360° уикенд

И този уикенд 360° ви предлага интересни и разнообразни съботно-неделни занимания. Всички наши предложения са динамични и се случват сред природата и затова няма много какво да му мислите – стягайте багажа и потегляйте нанякъде.

Изкачване на Злия зъб и Двуглав за един ден – събота, 31 август

Изкачване на един от най-трудните трекерски върхове в Рила – Злия зъб и върха с най-високата отвесна стена в България – Двуглав (2605 м), чийто източен отвес се издига на 460 метра над Дяволския улей. За изкачването на Злия зъб участниците ще бъдете снабдени с каски и алпийски осигуровки.

24 часов маратон по планинско колоездене – събота и неделя

Велоклуб „Крива спица“ организира за седми пореден път “24 часов маратон по планинско колоездене”. Пистата отново ще е заменена със стръмна горска пътека. Превозното средство ще е велосипед. Двигателят ще е велосипедист – мъж или жена. Ще се кара пак 24 часа, от 13:00 часа на 31 август до 13:00 часа следващия ден. Ще се трупат много обиколки и адски денивелации, които показват границите на човешките възможности.

Алпиниада “Райски скали 2013” – събота и неделя

Време е за катерене! Алпиниада “Райски скали 2013” е традиционен лагер със състезателен характер за любителите на алпийското катерене. Лагерът ще се проведе на скалите край Райско пръскало (най-високият водопад в България), района на вр. Ботев, Стара Планина.

Събор на каракачаните Карандила – събота и неделя

Tрадиционният каракачански събор, който се провежда всяка година в местността “Карандила” над Сливен. Специално за събора пристигат представители на каракачанската общност от цяла България, а понякога и от Гърция и Македония.

Био рали с магарешки каручки в Гурково – понеделник

Ако уикенда ви се стори кратък и не искате да свършва в неделя, винаги можете да продължите и понеделнишки с магарешка каручка. Състезанието в пет дисциплини – най-добре украсена каручка, бързо впрягане и разпрягане, надбягване, гола кушия (без самар) и дърпане с магарешки каручки за сила и издръжливост. Всичко това на 2-ри септември в Гурково.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.