Курсове по свободно гмуркане в Гърция до края на септември

0
 

Сподели

Shares

Seanomad

Ако искате да се гмурнете в морето без тежка екипировка и да скитате заедно с рибите. Ако искате да разберете усещането да сте едно от морските същества, да сте част от водата, да се движите гъвкаво и грациозно като риба, да се наслаждавате на тишината и подводната красота, да освободите тялото, мислите, емоциите си… все още имате време да се научите да се гмуркате свободно.

Училището по свободно гмуркане (фридайвинг) Seanomad продължава провеждането на курсове за начинаещи до края на септември. Курсовете се провеждат в района на Порто Куфо, Гърция, което се намира на п-в Ситония (Халкидики), на коло 450 километра от София. Заниманията са тридневни и включват теория и практика – в басейн и в морето, статична и динамична апнеа с гмуркане на дълбочина до 15-20 метра.

Свободно гмуркане е подводно гмуркане, при което гмуркачът не използва дихателен апарат, а задържа дъха си.

Курсът на Seanomad Freediving School включва:
– 2 теоретични занятия, по време на които ще научите основните неща за физика и физиология на свободното гмуркане, как да предотвратите блекаут и как да спасите гмуркач, изпаднал в беда
– 1 занимание за техники за дишане
– 1 занимание за статична апнеа, по време на което ще упражнявате техники за дишане и релаксация и ще можете да удължите с лекота времето на задържане на дъха
– 1 занимание за динамична апнеа, по време на което ще практивкувате хоризонтално плуване под вода и ще се научите да се движите ефективно
– 3 занимания в отркити води (море), по време на които ще практикувате изравняване, правилна техника на плуване, хидродинамична позиция и спасителни процедури. В края на курса ще можете да гмуркате комфортно до дълбочина 15-20 метра.

Изисквания: Възраст 18 години (16 с разрешение на родител/настойник), плувни умения.

Продължителност на курса: 3 дни

Цена: 420 лева*

*Цената включва учебник и сертификат за завършен курс, издаван от AIDA. Ако нямате собствена екипировка, можете да наемете такава в рамките на курса срещу 60 лева.

Успешно завършилите курса на Seanomad Freediving School получават сертификат от AIDA International.

Ако искате да видите какво се случва по време на курса, вижте това видео от Порто Куфо. Последното гмуркане от курсовете е на потънал кораб:

Повече за курса можете да научите от Seanomad.

Seanomad

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.