Персенк Ултра – трасе и екипировка

0
 

Сподели

Shares

Персенк Ултра

Остават броени дни до началото на предизвикателството Персенк Ултра – ултра маратон в Родопите.

Персенк Ултра започва на 14 септември в полунощ от Асеновград. Участниците в маратона ще имат 30 часа, за да изминат 120 км трасе с положителна денивелация 5200 метра.

120 км, 5200 метра положителна денивелация, 30 часа, 10 подкрепителни пункта!

Организаторите на Персенк Ултра вече обявиха целия GPS трак на състезанието, който можете да проучите предварително.

За участие в Персенк Ултра ще бъдат допуснати само състезатели, носещи медицинско свидетелство по образец, заверено от личен лекар.

Задължителната екипировка, която ще бъде проверена при раздаване на стартовите номера включва следното:

1. Осветление. Тъй като поне 6 часа от преминаването на трасето ще бъде през тъмната част от денонощето, всеки състезател е длъжен да да носи със себе си 2 източника на светлина със сменаяеми батерии плюс по 2 комплекта батерии за всяка (единият резервен) или 3 източника на осветление с презареждаеми батерии (заредени) или 1 източник на светлина с презареждаеми батерии плюс един източник на светлина със сменяеми батерии и два комплекта батерии за него (единият резервен).

2. Мобилен телефон със заредена батерия и възможност да провеждане на изходящи разговори на територията на странатая.

3. Съд за течности с вместимост поне 150 ml. На подкрепителните пунктове няма да има чаши и бутилки за еднократна употреба.

4. На старта и при напускането на всеки от подкрепителните пунктове всеки състезател е длъжен да има в себе си минимум 1 литър вода или други течности. По протежение на трасето има множество източници на вода – извори, потоци, чешми, които се приемат за достатъчно сигурни за пиене.

5. Храна с енергийна равностойност на поне 1000 kcal.

6. Горна дреха с дълъг ръкав и тегло поне 180 g/m².

7. Връхна дреха с водонепропускливост поне 10 000 mm воден стълб.

8. Дрехи или комбинация от тдрехи, които изцяло покриват краката.

9. Шапка.

10. Светлоотражателен елемент с размери поне 10х10 см или вграден в дрехите, с изключение на светлоотражателните елементи по обувките.

11. Алуминиево фолио (survival blanket) с размери поне 130 х 200 см.

12. Свирка.

13. Звънче.

14. Пакет за първа помощ в планината.

15. Състезателен номер (предоставен от организаторите като част от стартовия пакет на състезателите), който следва да е фиксиран на гърдите, корема или предната част на бедрата и да е видим през цялото време на състезанието. Изключения се допускат само при крайно лоши метеорологични условия, когато номерът може да бъде покрит от връхни дрехи. В такъв случай състезателите са длъжни да го показват винаги при поискване от официалните лица

16. Карта и информационна таблица на трасето (предоставени от организаторите като част от стартовия пакет на състезателите).

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.