Каяк пътешествие из морските пещери и клифове на Тасос

0


Дата на събитието: 06.09.2013

Сподели

Shares

IztreshTeam

През уикенда на 6-8 септември IztreshTeam организират морско каяк пътешествие около остров Тасос. Каяците на IztreshTeam ще обикалят из морските пещери и клифовете на гръцкия остров.

Тасос е най-северният гръцки остров в Егейско море. Той отстои само на 10-тина километра от континента, в югоизточна посока от град Кавала. Островът е планински, изграден предимно от мрамори. Издига се до 1046 метра над морското равнище. Бреговете му са разнообразни, скалисти, но има пясъчни плажове.

Пътешествието на IztreshTeam е насочено към южната част на острова, където е най-интересно за морски каяк. Там скалите са напукани и разядени от изветрянето и прибоя и се издигат високо над морето, като образуват отвесни стени, скални ниши и пещери. Някои от пещерите са достъпни по вода. Ще можете да надникнете в тях, влизайки с каяците.

IztreshTeam

ПРОГРАМА
Потеглянето е с микробус от София в петък сутринта. Пътуването до Керамоти, продължава около 6 часа. Следва кратко плаване с ферибот до острова. След пристигнето там следва настаняване в къмпинг Пефкари бийч. Привечер ще бъде и първото плаване край бреговете на острова. То е в близост до къмпинга, а целта му е придобиване на умения за гребане и управление на каяка.

През следващите два дни ще се обикалят с каяците най-интересните кътчета от бреговете на Тасос. Ще се гребе под отвесни скали, ще се влиза във водните пещери, ще се спира на красиви плажове, за да се поплува в морето.

Потеглянето обратно към София е в неделя следобед. Пристигането в София е късно вечерта.

По време на пътешествието IztreshTeam ви осигуряваме:
– водач
– екипировка – каяци и всичко необходимо за плаването с тях
– транспорт
– кратко обучение за тези, които се нуждаят.

Цена: 240 лв

Повече информация за условия, отстъпки, екипировка и др., посетете сайта на IztreshTeam.


Видео от каяк пътешествието около Тасос през април 2012

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.