С яхта и каяк в Йонийско море

0


Дата на събитието: 03.09.2013

Сподели

Shares

Вятър и Вода

„Вятър и Вода“ организират комбинирано пътешествие с ветроходна яхта из Йонийско море и каяк край остров Лефкада.

Пътешествието е 6-дневно, а яхтата и каяците ще ви отведат до диви плажове, красиви пристанища, водни пещери, кристални води, малки безлюдни острови и безкрайни хоризонти.

Плаването е с 6-8 местна ветроходна яхта в продължение на 3 дни – от Лефкада до островите Итака, Меганиси и Атоко, а каяк-пътешествието е по западните брегове на Лефкада.

Тръгването е на 3-ти и на 25 септември, а продължителноста на пътуването е 6 дни – 3 нощувки на борда на яхтата и три нощувки на палатки.

Вятър и Вода

Цена: 416 Евро на човек или по 69 Евро на човек на ден. Цената важи за групи от 12 до 14 човека.

Пътешествието включва всичко без транспорт до пристанище Лефкада, или по-точно:
– Яхта с 4 двойни каюти
– Екипаж: шкипер и помощник шкипер
– Провизии и напитки за приготвяне на храна на борда
– Ветроходно обучение на български език
– Медикаменти против морска болест
– Пристанищни такси, гориво и други консумативи на яхтите
– Каяци и инструктор за посочения период
– Наем на бивачни съоръжения – палатки (спалните чували са лични)

Яхтите
Лодките са луксозни яхти, произведени за наслада от мореплаването. Лакираното дърво, тапицираните мебели, вградените уреди и уютният дизайн допринасят за удоволствието от плаването. Подгответе се за хотелско настаняване в двойни каюти, чаршафи, одеяла, хавлиени кърпи. Яхтите имат общо помещение с обзаведена кухня и трапезария. Нищо няма да ви липсва – хладилник, газова печка, мивка, плот за рязане, прибори и съдове за готвене, сервизи за храна. Електроенергия се подсигурява с помощта на генератори, които се зареждат при спиране в пристанищата. Прясна вода за баните се съхранява в големи резервоари.

Каяците
Каяците са морски, пригодени за тези условия. Тесни и дълги и много устойчиви на вълни. Няма да имате възможност за хотелско настаняване, но за сметка на това ще спите на някои от най-известните плажове на Лефкада, зад вас ще има красиви отвесни скали и само гларусови следи, а пред вас тюркуазено синьо море. Ще се насладите на първичното докосване на морето, така, както са го правили първооткривателите. Тази малка и тясна лодка – каякът, ще ви впечатли със своите качестава в морето и ще ви дари с усещането за истинско приключение.

Вятър и Вода

МЕСТАТА

С каяци:

Западният бряг на остров Лефкада е див и много красив, със своите дълги плажове, до които може да се стигне само по море. Това ще е районът, който ще изследвате с каяци. Началото е от градчето Лефкада и ще завърши на неземно красивото Порто Катцики. Разстоянието е около 33 км и ще бъде разделено на три:

1 –ви ден: Тръгване от град Лефкада. Минаване през Агиос Никитас и спране за почивка. След това продължаване към бар на един от най-дивите плажове на западното крайбрежие на Лефкада – Avali Beach, където ще бъде първия бивак. Очакват се вечерни забавления и приятни приказки в готина компания на брега на това красиво и девствено място.

2-ри ден: Ставане към 08:30, кафе, закуска, събиране на бивака и качване на багажа по каяците. Отплаване, за да бъдат изминати следващите 10-тина километра. Целта през този ден е Komillo Beach, най-недостъпният и див плаж от цялото плаване. Междувременно ще има спиране за почиване на невероятни места, гмуркане в кристално чисти води. Тези места са прекрасни за риболов и при късмет може да има истинска морска вечеря на пясъка.

3-ти ден: Целта е Egremni Beach и Porto Katsiki Beach, където бъде сложен край на каяк приключение и ще стане време за яхтата.

С яхта:

Към западния брак на Лефкада ще бъде прибавено и посещение на още два острова – Итака и Атоко. Следващата добавка е традиционната академия по ветроходство, с която бихте могли да понаучите малко за морето, вятъра и яхтите. Очаквайте още много плаване, по желание работа с щурвала и ветрилата, вкусни коктейли, време за гмуркане… очакват ви около 90 морски мили, разделени отново на три:

Първи ден: Лефкада – Итака. Целта е Vathi, Ithaka. Плаването ще бъде покрай безлюдни и малки островчета, на хубав вятър. Вечерта ще можете да се разходите из красивото пристанищно градче и да опитате от местната кухня или пък да се насладите на спокойствието, което предлага една романтична вечеря на борда на яхтата.

Втори ден: Вдигане на котва и отправяне към едно малко известно и безлюдно островче – Атоко. През този ден ще имате възможност да опъвате ветрила, да се учите на ветроходство, да ловите риба и да се гмуркате в едни от най-красивите заливи в района: One house Bay. Акостирането отново ще бъде на Лефкада (Сивота).

Трети ден: Посещение на една от най-известните водни пещери – Agios Nikolaos, а след това отправяне към началното пристанище – Лефкас Марина.

За повече информация – „Вятър и Вода“.

Вятър и Вода

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.