Най-новите летни спортове

0
 

Сподели

Shares

Дълги дни, че даже и топли… как да не се мотивираш да направиш нещо щуро в летен стил. Като например:

Флайборд:
Разбира се, закъде сме без т.нар. флайборд. Това е нова джаджа, която се задвижва от вода, идваща през маркуч и е закрепена към джет ски. С нея може да се подскача във въздуха до припадък с усещането на супергерой от комиксите. От всичкото нагоре се оказва, че повечето хора се научават да управляват флайбода изключително бързо – за 5-10 минути и няколко синини.

Флайборд

Босабол:
Някъде между 2003 и 2005 г. бивш белгийски тенисист излезе с концепция за нов спорт наречен „босабол“ (bossaball). Спортът комбинира елементи на гимнастика, футбол и волейбол. Два отбора от по четири или пет играчи се конкурират в надуваем съд, оборудван с мрежа и два трамплина. Съоръжението за босабол много наподобява детските надуваеми къщички за скачане.

Подводен хокей/октопуш (octopush):
Този странен спорт, който нашумя напоследък, не е никак нов – роден е в Англия някъде през 50-те години на миналия век. Екипировката за подводния хокей включва маска, шнорхел, плавници, шапка, шайба и малко подобие на стик за хокей. Целта на заниманието е същата като в наземния хокей – шайбата да влезе във вратата на противника, но интересното тук е, че състезателите играят буквално на един дъх. Логично, тези, които задържат дъха си по-дълго се показват по-рядко на повърхността и са по-добри с шайбата.

Подводен хокей

Драконова лодка:
Хванете 19 от най-близките си приятели и един барабанист и скачайте в драконовите лодки за състезанието! Драконите-състезателни лодки имат дълга история в Китай, но напоследък станаха популярни и на много други места по света. Вече има фестивали на драконовите лодки, даже Международната Dragon Boat федерация с календар, пълен със събития това лято.

Dragon Boat

Вело-поло:
Няма кон, няма проблем! Явно това е мотото на вело-полото. Вместо коне в това поло се използват велосипеди. Спортът е доста забавен и вече се играе по много паркинги, тенис кортове, площади, че даже и по малки градски улички.

Вело-поло

Бодисърф:
Босидърфът е сърф за натуралисти. В този спорт няма нужда от екипировка – вашето тяло е в ролята на сърф. С бодисърф можете да подскачате по вълните, да се носите на гребена им и да вкарвате всякакъв фристайл.

Бодисърф

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.