„Beer Bike“ – новият проект на SCOOT

0
 

Сподели

Shares

Преди време германците измислиха така наречените Бирени колела – Beer Bikes. В други страни ги наричат още Парти колела – Party Bikes.

Бирено колело

От фирма Scoot решиха да изработят едно такова Бирено колело и за София.

Какво всъщност е Beer Bike?
Beer Bikes обикновено са с капацитет до 16 души и се задвижват от самите клиенти. Под всеки стол от двете страни на подвижния бар има чифт педали. По тоззи начин освен, че се возите и разглеждате забележителностите на града вие и тренирате – карате колело.

Подвижният бирен бар се движи със средна скорост около 6 до 10 km/h. Това определено е бавно каране. Но в крайна сметка си пиете бирата на различни места. Дори и панорамните барове, които собикновено са на високо и се въртят – не могат да ви предложат разнообразната гледка, която ви предлагат Beer Bikes.

По-бавната скорост, се дължи и на мерките за безопасност. Не трябва да се забравя, че карате пили! Вие не искате пияни хора в скоростната лента.

Бирено колело

Освен това и самият Beer Bike е тежичък – няма да е приятно ако се обърне. Обикновено Beer Bike тежи над един тон и е с дължина около 5 m, ширина 2 m и височина около 2,7 m. Има и доста по-смели и грандиозни решения на Beer Bikes с размери до почти 18 метра дължина, 7.5 метра широчина и почти 9 метра височина. Като голямата височина се дължи на факта, че на покрива се монтира мощна аудио система.

Понякога тези возила могат да достигнат ниво на шум, като от приближаваща се спортна кола. Представете си 16 подпийнали веселяка, мощна аудио система и много литри бира. А бавната скорост, с която се движи Beer Bike ще изнерви и най-търпеливия шофьор – особено при положение, че бирата е пред него, а той неможе да се възползва. А решението да свирка на пълен Beer Bike, защото кара бавно, би било груба грешка, освен ако на него не се возят девойки, но и тогава зависи на коя бира ги хваща.

Бирено колело

В Германия тези возила са много популярни. В някои градове има различни модификации като Applerbike, на който се сервира местен ябълков сайдер. Има и Wine Bike – за консумация на вино.

Естествено не липсват завистници и противници на идеята. Във Facebook дори има създадени групи тип Anti Beer Bikes. Те не се радват на много членове, но пък се опитват да прокарат радикални мерки, като – Международен ден против Beer Bikes. В някои от групите определят клиентите на Beer Bikes като – „Шайка напълно пропаднали, пияни задници, каращи колело през градовете на страната.“

Бирено колело

За съжаление в някои градове на Германия тези возила вече са забранени или се водят съдебни дела за забраната им. Дори жителите на баварската столица Мюнхен, които са известни с любовта си към бирата и моторите – се настройват против Beer Bike.

Scoot не знаят как ще реагират нашите власти. Може би ще изберат специален, безопасен маршрут за българския Beer Bike. Но със сигурност, който се качи на Scoot Beer Bike ще остане с незабравими спомени.

Следете новините на 360, за да разберете кога Scoot Beer Bike ще е готов и къде ще можете да пиете бира на колела.

Бирено колело

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.