Състезание по сноуяк

0


Дата на събитието: 28.02.2010

Сподели

Shares

Клуб за пътешествия и екстремни изживявания „Тудурини Брос” кани всички приятели на планината и зимните спортове на състезание по спускане с каяк в сняг. Заповядайте на 28.02.2010 г. в 10,30 ч. в местнoстта „Голи връх” на Витоша. Състезанието ще се проведе на малката ски писта над горната лифтова станция на седалков лифт Драгалевци.

snowyak first cup bulgaria

Зима е, в реките е студено. Всички любители на водните спортове са снежните склонове. Лодките са прибрани и чакат пролетта. Греблата събират прах. Караме ски, сноуборд, кайт, но си помислихме, че всъщност снегът е само агрегатно състояние на водата. Затова извадихме лодките и пробвахме един воден спорт в зимни условия.

Снежният каяк, наричан сноуяк, събира все повече почитатели по света. От няколко години се провежда и световна купа по сноуяк.

За първи път и в България ще покажем, че да караш каяк на сняг е едновременно забавно изживяване сред природата и истински спорт. Състезанието ще се проведе по специално подготвено и обезопасено трасе.
Ще има топъл чай за всеки, който си донесе чаша (за да не оставим след себе си купчина пластмасови боклуци), без значение дали участва, идва като зрител, или минава случайно.

В състезанието може да участва всеки, който разполага с каяк за бързи води, гребло и каска. Ще бъде осигурена екипировка и за ентусиастите, които не разполагат с такава, но искат да опитат сноуяк. Участниците трябва да имат планинска здравна застраховка и каска по време на спускането. След състезанието ще бъдат излъчени трима победители сред мъжете и три сред жените, според класирането за скоростно спускане и един победител за най-атрактивно спускане.
Таксата за участие е 5 лв.

Записване: Срок 25-ти февруари 2010 на телефони: 0887 77 13 00 и 0889 21 90 61
или с писмо до нас, изпратено на ел. поща: poshta@tudurinibros.org

Програма:
8.30 ч – среща в на площада в центъра на Драгалевци, транспорт на каяците.
За да не предизвикваме качване на автомобили в планината в почивен ден, поемаме ангажимент за транспорт на лодките на всички участници до разклона за м. „Голи връх”
9 -10.45 ч – запознаване с трасето, трeнировки
11 ч – старт
14 ч – награждаване, парти с музика.

За повече информация – www.tudurinibros.org,
0887 77 13 00 – Ясен Желязков,
0889 21 90 61 – Дамян Кирилов

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.