Еко-Лагер Езерец 2013: „Далече от бетонния град“ – I-ви лагер

0


Дата на събитието: 22.08.2013

Сподели

Shares

Целта на проекта „Далече от бетонния град“ 2013 е да изведе младите хора сред природата, като ги насърчи да водят природосъобразен и здравословен начин на живот. В проекта са предвидени теоретични срещи във Варна и два практически лагера на място в Езерец – през август и през септември.

Далече от бетонния град

Младежите ще имат възможност да участват в практически занимания и да придобиват умения по темите:
„Природни материали в строителството“ – подготовка и стартиране на процес по изграждане на слънчева баня за лагера. Запознаване с местните ресурси и природни материали. Придобиване на умения как се прави кал, работа и строителство със слама, еко-строителство.
„Бушкрафтът (Bushcraft) или готовност да поемеш отговорност“ – терминът „бушкрафт“ е използван, за да се опишат умения, които позволяват да се живее комфортно в естествената природна среда, без никакви, или възможно най-малко промишлено произведени предмети, използвайки единствено природните ресурси по отговорен и пестелив начин. Тези умения понякога се асоциират с умения за оцеляване, но всъщност бушкрафтът е ориентиран повече към взаимодействието с природната среда, и придобиване на самостоятелност.
„По пътя на билковия чай“ – запознаване на участниците с местната природа и видовете билки в околността. Практическо обучение за търсене и разпознаване на билките. Умения за бране на билки, събиране и сушене. Всеки от участниците ще си тръгне с пакет от билков чай, който сам е приготвил.

Първия лагер по проекта ще се проведе от 22 до 25 август 2013 г. В рамките на проекта ще бъдат покрити пътни разходи от Варна до Езерец, храна и напитки за участниците и настаняване в палатки на организацията, в случай, че участниците нямат собствени такива.

Ако желаете да се включите, трябва да сте на възраст от 18 до 30 години и да сте готови да участвате активно в дейностите на лагера в естествени природни условия. За да заявите своето участие, трябва да изпратите имейл на pecsd@net-bg.net, в който да посочите трите си имена, възраст и защо искате да се включите в лагера.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.