Екскурзия в Юлийските Алпи с Планинария

0


Дата на събитието: 17.08.2013

Сподели

Shares

Юлийските Алпи са една от най-забележителните планини на европейския континент. Тяхната магия се състои в контраста между тучни алпийски пасища в долините и сурови, скалисти върхове, всеки от които има нещо характерно във формата си.

връх Триглав

Екскурзията, организирана от „Планинария“ ще ви отведе до най-високата точка на планината – връх Триглав (2864 м). Той издига шеметна 1100-метрова отвесна стена над долината Врата и достигането му става по маршрут, осигурен изцяло с метални хватки и въжета, който се доближава до истинска виа-ферата.

Ще можете да разгледате още красивото езеро Блед, пещерата Постойна, средновековния замък-крепост Предямски град и старинния Загреб.

Екскурзията трае общо 6 дни, започвайки на 17-ти август.

За повече информация – „Планинария“.

Триглав (с височина 2864 m) е най-високият връх в Словения, в бивша Югославия и в Юлийските Алпи. Името му описва неговата форма, която е отразена също в герба и знамето на Словения. Върхът за първи път е изкачен на 26 август 1778 от Лука Корошец, Матия Кос, Щефан Рожич и Ловренц Виломитцер. Връх Триглав е разположен почти в центъра на словенския национален парк Триглав.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.