Световното първенство по парапланеризъм в Сопот – последни новини

0
 

Сподели

Shares

В петия състезателен ден на Световното първенство по парапланеризъм задачата беше спряна малко преди да започне въздушната надпревара. Мощното развитие на облаците и дъжда попречи пилотите да изпълнят маршрута от 83.1 км, а именно Сопот – Войнягово-Брезово-Баня.

Световното първенство по парапланеризъм в Сопо

Прозорецът за излитане се отвори в 12.20, но 30 минути по-късно, задачата беше спряна от директора на събитието Николай Йотов.

По-голямата част от пилотите кацнаха на поляната до лифта, което допринесе за зрелищните емоции на многобройната публика дошла в неделния ден в Центъра за екстремни спортове Шамбала.

Въпреки времето се очертава изключително интересен и динамичен Световен шампионат. Във всеки съсътезателен ден различни пилоти финишират първи и е трудно да се прогнозира още от сега кой ще грабне световната титла.

Световното първенство по парапланеризъм в Сопот

След четвъртия състезателен ден продължава да води французина Жеръми Лейжър, следван от настоящия шампион Шарл Казо и италианеца Дейвид Касета. От жените първа е Сейко Фукоока от Франция, втора Клаудия Булгакова, третото място обаче рускинята Дария Краснова отстъпи на швейцарката Страшер Рагула.

Следващата задача беше най-дълга -127 км. Над 100 пилота успяха да финишират като най-бърз беше Стефан Вис от Швейцария. Той прелетя маршрута за 3 часа и 28 минути. Секунди след като кацна, той коментира, че това е едно от най-добрите му постижения до момента. Не се е затруднил, защото е имал добра височина, която му е позволила да се задържи нависоко от последната точка до финала и да финишира на максимална скорост малко над 60 км в час.Състезанието продължава до 26-ти включително.

Световното първенство по парапланеризъм в Сопо

В третия състезателен ден на Световното първенство българинът Орлин Димов от националния отбор по парапланеризъм финишира първи. Той успешно затвори задачата и изпревари много от добрите спортисти на този шампионат. Това допринесе нашия тийм да запази 17-то място във временното класиране. Засега води отбора на Франция, следван от отборите на Италия и Венецуела.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.