Курс по свободно гмуркане в Гърция

0
 

Сподели

Shares

Курсовете по свободно гмуркане (фридайвинг) на Seanomad Freediving School се провеждат до края на септември в района на Порто Куфо, Гърция (около 450 км. от София). Курсовете са тридневни и обхващат теория, занимания на басейн и гмуркане на дълбочина.

Seanomad Freediving School

Свободно гмуркане или фридайвинг е форма на подводно гмуркане, при която човек задържа дъха си и не използва дихателен апарат.

Куристите се запознават със знанията, уменията, планирането, организацията, процедурите за безопасност, техниките, проблемите, опасностите и насладата от гмуркането със задържане на дъха.

Успешно завършилите курса получават сертификат от AIDA International и могат да продължат обучението си за достигане на по-големи дълбочини в следващите нива.

Приключилите курса морски номади могат да използват умението за свободно гмуркане без дихателен апарат и лекотата и гъвкавостта на движенията за най-различни цели като „подводни разходки“, подводна фотография, изследване на потънали кораби и др.

Едно от най-интригуващите неща за всеки гмуркач е да разглежда потънали кораби и други подводни артефакти. Не са малко обектите, които са на дълбочина, достъпна за фридайвъри. Курсистите на SEANOMAD например без проблем достигат до дълбочина от 20 метра. По-смелите и напреднали свободни гмуркачи влизат в корпусите на потънали кораби и проникват на места, където човек с бутилки с въздух няма шанс да влезе.

Seanomad Freediving School

Курсът на Seanomad Freediving School включва:
– 2 теоретични занятия, по време на които ще научите основните неща за физика и физиология на свободното гмуркане, как да предотвратите блекаут и как да спасите гмуркач, изпаднал в беда
– 1 занимание за техники за дишане
– 1 занимание за статична апнеа, по време на което ще упражнявате техники за дишане и релаксация и ще можете да удължите с лекота времето на задържане на дъха
– 1 занимание за динамична апнеа, по време на което ще практивкувате хоризонтално плуване под вода и ще се научите да се движите ефективно
– 3 занимания в отркити води (море), по време на които ще практикувате изравняване, правилна техника на плуване, хидродинамична позиция и спасителни процедури. В края на курса ще можете да гмуркате комфортно до дълбочина 15-20 метра.

Изисквания: възраст 18 години (16 с разрешение на родител/настойник), плувни умения.

Продължителност на курса: 3 дни
Цена: 420 лева*

*Цената включва учебник и сертификат за завършен курс, издаван от AIDA. Ако нямате собствена екипировка, можете да наемете такава в рамките на курса срещу 60 лева.

Seanomad Freediving School е първото училище по свободно гмуркане в България, което предлага висок стандарт на обучение. Школата е създадена от Любомир Стефанов – единственият AIDA инструктор и международен съдия по свободно гмуркане в България. Той е успешен състезател на международно ниво, с участия на големи състезания, няколко медала и 9 национални рекорда в дълбочинните и басейновите дисциплини. Любомир тренира активно с цел да подобри рекорда си от 60 метра (CWT – гмуркане на дълбочина с моноплавник), поставен на Световното първенство в Каламата през 2011 г.

Seanomad Freediving School

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.